Rukomet

Moje vrijeme uz lavove tek počinje

Njegove odbrane postale su zaštitni znak Kristijanštada, noćna mora za sve timove Lige šampiona, za superzvijezde Barselone, Kjelcea, Vardara… A od sada konačno će imati priliku da (ponovo) brani i najvoljeniji dres onaj sa grbom Crne Gore. Novi selektor rukometaša naše zemlje Dragan Đukić već prvim spiskom (za Croatia cup) ispravio je grešku svog prethodnika Ljubomira Obradovića i među “lavove” pozvao novog golmana Melsungena Nebojšu Simića.

Konačno, nakon dosta vremena, vraćate se u reprezentaciju. Da li ste u nekom trenutku počeli da gubite nadu da će se to desiti?

“Nisam, zato što sam u izvrsnoj formi i mislim da ću biti samo bolji. Uz to, jako sam mlad tako da mi vrijeme ne ističe već naprotiv tek sam na početku”.

Da li ste se čuli sa novim selektorom prije nego je objavio spisak? Je li bilo razgovora oko povratka?

“Jesmo. Pričali smo i čujemo se često preko poruka. Jako je zainteresovan za dešavanja u ligi i mojim doprinosom na utakmicama što me raduje”.

Kako vidite šanse Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo? Mogu li “lavovi” do Hrvatske 2018?

“Naravno da možemo. Problem je što su sve selekcije u igri da prođu i nema izrazitog favorita u grupi, pa su sve utakmice ‘na nož’ i ne zna se koja je utakmica odluke i zato su svi bodovi jako bitni. Jer i ako završimo kao trećeplasirani, moramo ih skupiti što više da i tu tražimo šansu za odlazak u Hrvatsku”.

Naredni izazov u karijeri Nebojše Simića biće Bundesliga kako gledate na taj transfer koji je zvaničan od prije par dana?

“Trenutno sam oduševljen. Od kada sam počeo da treniram rukomet sanjao sam da zaigram u Bundesligi, a sada 12 godina kasnije mi se pruža šansa i to tek sa 24 godine. Jako sam uzbuđen i jako zadovoljan što idem u tako jak klub koji se bori za sam vrh, jer je prošle godine bio četvrti. Radiću vrijedno, nadam se opravdati taj ugovor i zaraditi novi, jer bih sljedećih 16-17 godina rado proveo u Njemačkoj”.

U januaru će se održati Svjetsko prvenstvo nažalost bez Crne Gore. Da li će te pratiti mečeve iz Francuske, ko su favoriti, ko bi mogao da iznenadi?

“Da, naravno da ću pratiti. Po mom mišljenju Francuska i Danska su glavni favoriti, mada prednost dajem Francuzima jer su domaćini. Iskreno se nadam da će Norvežani prirediti iznenađenje, jer su bili tako blizu medalje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Naravno, navijam za sve ekipe sa prostora bivše Jugoslavije”

Send this to a friend