Rukomet

Moramo da se potvrđujemo, u sportu je tako

foto: cro2018.ehf-euro.com

Selektor rukometaša Crne Gore Dragan Đukić uporedio je sjutrašnji susret sa Slovenijom sa duelom protiv Rusije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Lavovi” su prošle godine otišli u Moskvu s ciljem da ostanu neporaženi. Velikom borbom izborili su remi i osigurali plasman na Euro. Protiv Slovenaca je imperativ isključivo pobjeda. Samo tako naš nacionalni tim može do druge faze.

“Imamo još čitav jedan dan ispred sebe. Vrijeme je naš saveznik. Nadam se da ćemo se vratiti energetski. Čini mi se da smo u sličnoj situaciji bili u kvalifikacijama, kada smo morali da idemo u Moskvu i borimo se za aktivan rezultat da bismo prošli na EP. Moramo da se potvrđujemo, u sportu je tako”, rekao je Đukić i dodao:

“Niko nije očekivao da će baš posljednja utakmica da bude odlučujuća za prolaz. Igrom okolnosti, došli smo u situaciju da se borimo sa Slovencima za to treće mjesto. Imamo svoju šansu i učinićemo sve da je iskoristimo. Daćemo sve od sebe da odigramo tih 60 minuta kao da su posljednji na turniru, ali boreći se kao da imamo pred sobom 180 novih”.

Slovenija je takođe pod pritiskom. Izabranici Veselina Vujovića imaju samo bod nakon dva kola.

“Slovenija je izuzetan sastav, o čemu govori bronza sa posljednjeg SP. Imaju fantastičnu odbranu, dobre golmane, sjajnog stručnjaka Veselina Vujovića na klupi, veliku podršku u Zagrebu, naročito nakon dešavanja iz prethodnog kola“, istakao je Đukić.

“Lavovi” su na velikom ispitu. Protiv Makedonaca je ispuštena lijepa šansa za pozitivan rezultat, ostaje još jedna prilika.

Inače, zbog sinoćnjeg crvenog kartona sjutrašnji duel u Zagrebu (20.30) propustiće Vuk Lazović.

L.Đ.

Send this to a friend