Rukomet

Moramo i kroz ovo da prođemo

foto: zrkb.me

Još malo i prvu sedmicu bazičnih priprema rukometašice Budućnosti ostaviće iza sebe. U Kolašinu se pakleno radi. Trener Dragan Adžić uključio je rad sa loptom, jer već u utorak stiže Bukurešt.

Podgoričanke će odigrati prvu, od ukupno 25 utakmica, do početka Lige šampiona.

“Bliži se kraj prve sedmice priprema, teško je jer smo više posvećeni kondiciji, ali nalazimo mjesta za rukomet j er nas ubrzo očekuju pripremne utakmice. U utorak stiže Bukurešt. Znamo kakav je to tim, svjesni da su se okupili 13. jula, a da smo mi tek na početku i da nas prate male upale i sitnije povrede. Trudimo se u Kolašinu sve da ispoštujemo, dobili smo plan i program tokom ljeta koji smo odradili kako bi izdržali pripreme. Svjesni smo da ovo moramo da prođemo kako bi bili spremni za ono što nas čeka početkom oktobra u Ligi šampiona”, kazala je Itana Grbić.

Manje povrede prate Budućnost, u narednih pet sedmica golmanka Darli di Zogbi zbog povrede lista će pauzirati, neke rade smanjenim intenzitetom. Zbog toga će se Budućnost sa gola oslanjati samo na Marinu Rajčić, jer je i mlada Anastasija Babović odsutna zbog predstojećih obaveza na Svjetskom kadetskom šampionatu.

“Očekujemo mlađe da nam se priključe. Vrlo brzo će na Svjetsko prvenstvo, želim im svu sreću pratićemo ih i bodriti.”

Možda u najnezgodnije vrijeme ,,plave čekaju sparing mečevi sarumunskom ekipom. Na crti Adžić ima samo Tatjanu Brnović, koja nije sto odsto spremna, Ivana Godeč je sa kadetskom reprezentacijom, a Ema Ramusović je tek počela sa ozbiljnijim radom, bez kontakta.

“Bez obzira na sve, koristiće nam svaki trening ili utakmica sa Bukureštom. Srećne smo što ćemo već na početku igrati sa ovakvom ekipom. Dobićemo, siguran sam i neke odgovore, kao gdje smo trenutno i na čemu još treba da radimo.”

Hrabri Itanu dolazak pojačanja u Budućnost. Ekipa je sa Katarinom Bulatović, Anđelom Bulatović i Marinom Raj čić, spremna da napravi korak dalje.

“Dobili smo vrhunska pojačanja, ambicije su veće, ali moramo korak po korak da idemo. Mislim daje pravo vrijeme, prije svega u gostima, da pokažemo najbolje lice. Siguran sam da će nam pomoći i da ćemo mnogo dobiti u dijelu samopouzdanja. Sa većom rotacijom, sa njima u timu, izgledaćemo bolje.”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Navijac
Gost
Navijac

Za pivota se ne treba bojati,imamo tu izvrsnu tanju jeranimok,pardon,tatjanu brnovic,najboljeg svjetckog pivotmena!!!samo je pratite kako mala igra!

Anonimus
Gost
Anonimus

Ne shvatam ko je udario dva minusa?

Navijac
Gost
Navijac

Neko ko se ne razumije u rukomet!

Send this to a friend