Rukomet

Mrvaljević: Makedonci imaju veliki kvalitet

foto: Stefan Ivanović/RSCG

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore protiv Sjeverne Makedonije mora da ide na pobjedu kojom bi sačuvala šanse da se domogne glavne runde na Evropskom prvenstvu.

Draško Mrvaljević je vodio “lavove” protiv Danske, a da li će i sjutra (18 sati) zavisi od testa na koronavirus koji mora da uradi selektor Zoran Roganović.

“Makedonci, mi i Slovenci – znali smo da se među tim ekipama traži jedna koja će proći. Veoma cijenim Sjevernu Makedoniju, koja već dugo godina učestvuje na velikim takmičenjima. Iskusna je to ekipa, iskusna je i organizacija i na tome moram da čestitam. Biće teško, taktički komplikovana za spremanje, jer rival ima veliki kvalitet”, rekao je Mrvaljević.

Protiv Danske se pobjednik unaprijed znao.

“Odigrali smo pravu takmičarsku utakmicu, ali smo i bili nervozni. Bilo je i početničke treme jer imamo dosta mladih igrača i debitanata. Teško je bilo očekivati nešto, probali smo koliko smo mogli u ovim uslovima. Nadam se da će se situacija oko igračkog kadra popraviti, ali nećemo to znati do neposredno pred meč sa Makedoncima. Jednostavno je tako, moramo da improvizujemo”, istakao je Mrvaljević.

Send this to a friend