Rukomet

Mrvaljević vjeruje da će se Borozan vratiti među lavove

Draško Mrvaljević, novi sportski direktor muške rukometne reprezentacije Crne Gore, optimista je po pitanju sadašnjosti i budućnosti nacionalnog tima.

Slavni rukometaš pomagaće novom selektoru Zoranu Roganoviću. Dugogodišnje saigrače čeka veliki posao, cilj je jasan, plasman na Evropsko prvenstvo. Neće žuriti, iako je vremena malo, jer u oktobru počinju kvalifikacije za EP. Nekadašnji saigrači debitovaće na klupi 24. ili 25. oktobra protiv Farskih Ostrva. Mrvaljević će više vremena provoditi u Crnoj Gori. Selektor će zbog obaveza biti na relaciji Švedska – Crna Gora.

“Realno znamo cljeve, ali i probleme koji su pratili mušku reprezentaciju posljednjih godina. Znamo što se dešavalo, tako da moramo da stanemo na loptu i da budemo realni. Da li ćemo uspjeti da ispravimo neke stvari koje su se dešavale u prošlosti, da li ćemo uspjeti da privolimo sve igrače, a nema razloga da neko ne igra za Crnu Goru, tek ćemo da vidimo. Mušku reprezentaciju su pratili problemi, a mi se nadamo da ćemo probleme svesti na minimum. Želja nam je da napravimo lijepu atmosferu u muškoj selekciji. Neće nam biti lako što se tiče obaveza na terenu, nijesmo u situaciji da bilo kome prijetimo, obećavamo velike rezultate kojih ni do sada nije bilo. Istina, bilo je iznenađenja, bilo je velikih pobjeda. Međutim, još nijesmo uspjeli da napravimo kontinuitet, kao što nijesmo uspjeli na nekim velikim takmičenjima da napravimo to što se možda od nas očekivalo”, kazao je Mrvaljević.

Istaknuti crnogorski rukometni as vidi dobre stvari.

“Mislim da imamo dobru ekipu. Momci su pokazivali neke stvari koje u budućnosti imaju perspektivu i imaju mogućnosti da to bude još značajnije i konstantnije. Ispred nas je puno posla, čeka nas mukotrpan rad, ali isto tako mislim da imamo sve ono ono što je ranije krasilo naš tim. Momci su tada i sada davali maksimum, a to je najvažnije timski duh. U svakom slučaju, treba da idemo polako. Vidjećemo tek domete, a cilj je plasman na EP, odlazak na predstojeće takmičenje, a neće biti lako. Protivnici su Danska, Ukrajina i Farska Ostrva. Ne možemo da kažemo – otišli smo već, nikad se ne zna što se može desiti i što je pred nama. Igrači igraju u ozbiljnim ligama, ne znamo kako će ko doći, u kakvom fizičkom stanju. Onoga dana kada budu na raspolaganju i broju, vidjećemo sa čim raspolažemo.”

Mrvaljević je optimista i po pitanju učešća Vuka Borozana u nacionalnom timu.

“Iskreno mislim, poznavajući ga, da postoji šansa. Veliki je sportista, mogu samo da budem optimista u tom pogledu da će nastupati u budućnosti za Crnu Goru. Mislim da je to pravi sportski put, nešto što svi očekuju od njega, što očekuje Crna Gora i na kraju krajeva, što će i njemu trebati kao dokaz i potvrda kvaliteta koji, nesumnjivo, posjeduje. Mislim da je željan da pokaže ko je i što može. Mislim da neće biti nikakve prepreke od stručnog štaba, bilo koga u Savezu da ne nastupi, da se ne ponaša sportski i da ne bude profesionalac kakav jeste.”

Svaki igrač u Crnoj Gori, bez obzira na godine, je bitan.

“Razgovaraćemo sa svima, nama je svaki igrač bitan, a bilo ko da otkaže, bićemo u problemima. Jednostavno, broj igrača je limitaran i ne možemo naći za svakoga zamjenu onako kako bi sve željeli. Nemamo kvantitet da bi mogli lako da se odreknemo nekoga, svaki igrač je jako bitan, onaj od 17 ili od 35 godina. Svi mogu da daju doprinos, treba svakog igrača da ispoštujemo i da na svakoga obratimo pažnju. Pokušaćemo da izvučemo najbolje od onoga što bude na raspolaganju”, istakao je Draško Mrvaljević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Primitivizam
Gost
Primitivizam

Isključivo i zahvaljujući Vuku Borozanu otišli smo na evropsko prvijenstvo. Uslijedila je njegova saobraćajka i tada počinje njegov “linč” – te bio je pijan, te oće da igra za Katar, te ovo, te ono. Od samog početka izložen je ogavnom odnosu iz Crne nam Gore. On, koji je veći Crnogorac nego ovi bijedni komentatori. Ali, nijesu komentarisali ništa kada su… Više »

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Ima dosta istine,ali nemoj previse da branis Borozana!Za reprezentaciju se igra ili ne igra!A on ne zeli da igra! Kad ce igrati ako ne sad sa 24 godine!
Da je otisa u Katar za milione kao markovic manje bi mu zamjerao nego ovo sto sad radi!
I ako se sad ne odazove neka ga nikad vise ne zovu!

Middle Finger
Gost
Middle Finger

Ako mu utocite koji meleon onda i oce…mozda

Rade007
Gost
Rade007

NIKAD se ne vratio ,izdajnik ,Srbin jedan bezobrazni.

dule
Gost
dule

Nikad vise ne bi bio pozvan za reprezentaciju, kad on taj osjecaj nema ne treba ni da igra. A to neka njemu sluzi na cast

Send this to a friend