Rukomet Određen kalendar nove rukometne sezone

Muškarci startuju 26. septembra, a dame 17. oktobra

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore odredioje kalendar takmičenja za narednu sezonu.

Prva liga za muškarce počeće 26. septembra i igraće se do 30. maja. Zimska pauza trajaće od 20. decembra do 13. februara, kada su na programu mečevi šesnaestine finala Kupa.

Kod dama, Prva liga će startovati 17. oktobra, a trebalo bi da se završi 22. maja drugom utakmicom za šampiona.

U obje konkurencije povećan je broj prvoligaša, pa će se kod rukometaša timovi igrati po 26, umjesto dosadašnjih 20 utakmica.

Nakon prvih 18 kola, ekipe će se podijeliti u Mini lige za prvaka i za opstanak sa po pet klubova. Igraće svako sa svakim po dvokružnom sistemu, što je dodatnih osam utakmica.

U Prvoj ligi za rukometaše nastupaće Partizan 1949, Lovćen, Mornar 7, Budvanska rivijera, Jedinstvo, Komovi, Rudar, Danilovgrad i novi članovi elitnog ranga, Berane 1949 i Brskovo. U ženskoj konkurenciji će se, kao i prošle sezone, igrati po trostrukom bod sistemu. Odigraće se 21 kolo, nakon čega će prvoplasirana ekipa igrati protiv Budućnosti na dvije pobjede i odlučivati o šampionu. U prvom dijelu prvenstva igraće Levalea 2010, Budućnost II, Devetka, Feniks, Trebjesa, Rudar, kao i novi prvoligaši, Nikšić i Tivat.

U Drugoj ligi za muškarce nastupaće Perper Handball, MORK Berane, Prvi as, Berane 1949 II, Zabjelo i Budućnost Podgorica, a kod žena Podgorica 2013, Ulcinj, Berane 2003, Budućnost III, Mornar 7, Zeta, Jedinstvo, Komovi i Levalea 2010 II.

Direktor liga je Milorad Vujošević, registracioni sudija Miljan Vešović, komesar za suđenje Miloš Ražnatović, a za bezbjednost Veselin Radetić. Prije početka sezone 2020/21, održaće se finalni turniri Kupa za prošlu sezonu.

U obje konkurencije će se o trofeju odlučivati 19. i 20. septembra, s tim što će dame od 12. do 16. septembra odraditi četvrtfinalne duele.

Tags
Send this to a friend