Rukomet

Na Cetinju stasava nova generacija velikih rukometnih talenata

foto: http://www.cetinjskilist.com

Lovćen je veliki rasadnik vrhunskih rukometaša, a sve su prilike da će cetinjski klub nastaviti tu tradiciju.

Mlađi pioniri cetinjskog kluba osvojili su prvo mjesto na turniru u Nevesinju, a u finalu su savladali Leotar 21:18.

“Turnir je organizovan na veoma visokom nivou. Nakon svakog meča biran je najbolji igrač utakmice i dobijao je nagradu. Bilo je uvijek dosta publike, dok je na finalu bila skoro puna dvorana. Nakon “Dubrovnik opena” prošle nedjelje, osvojili smo i ovaj međunarodni turnir, što govori kakav potencijal ima ova generacija. U finalu nije bilo lako igrati pod velikim pritiskom, ali igrači su bili veoma disciplinovani i pokazali su karakter koji ih krasi po ko zna koji put”, kaže trener Lovćena Zoran Abramović.

Trofej u Nevesinju samo je nastavak fenomenalnih igara ove generacije cetinjskog kluba, a Abramović ističe podatak za Ginisa.

“Za četiri godine koliko se ova generacija takmiči u domaćim i međunarodnim takmičenjima odigrala je blizu 110 utakmica. Od 109 odigranih mečeva – pobijedili 108 puta. Imaju samo jedan poraz na turniru u Bosni i Hercegovini – jedinom na kojem ih ja nijesam vodio, jer sam imao obaveza sa prvim timom”, zaključio je Abramović.

Mlađi pionira Lovćena narednu provjeru imaće u julu u Sloveniji, na turniru koji će okupiti čak 220 tima iz Evrope.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
daga
Gost
daga

Bogu fala nesto lijepo i pozitivno za omladinu Cetinja,sport je “lijek”,a vidjite pomocnog trnera Vaska Konzolu,povratit ce na tu djecu,koliko je pijan.

janko
Gost
janko

abramovica za selektora

Send this to a friend