Rukomet

Najlakši rival, ali da li je baš tako

Od trenutka kada je bilo jasno da će Crna Gora na Evropskom prvenstvu u Švedskoj igrati u pomlađenom sastavu, selekcija Češke označena je kao rival preko kojeg će “lavice” pokušati da izbore drugu fazu. Nekako i logično u društvu Mađarske i Danske.

Međutim, prvo kolo pokazalo je da Čehinje nijesu najslabije društvo u grupi djevojke koje trenira Jan Bašni razbile su oslabljenu Mađarsku (27:22) i tako pokazale djevojkama Dragana Adžića koliko moraju da budu oprezne. Prva bitka za drugu fazu na programu je večeras, Crna Gora od 18.30 napada Češku.

– RECEPT? DRUGO POLUVRiJEME SA DANSKOM

Iznenadila je Češka u prvom kolu, ali ono što je mnogo bitnije podmlađena Crna Gora je u minimalnom porazu od Danske (22:21) pokazala da može mnogo više od jedne pobjede na ovom EP.

“Češka će biti još rasterećenija, ali i malo uzdignuta nakon pobjede nad Mađarskom”, ocijenio je Dragan Adžić.

“Svi njeni nosioci igre bili su na visini zadatka, ali vjerujem da je naša priprema Češke bila dobra, nadam se još nekim raspoloženim djevojkama i da budemo na energetskom nivou kao što je to bio slučaj u drugom poluvremenu meča sa Danskom. U tom slučaju, mislim da možemo doći do pobjede”.

– MAĐARSKA IH JE POTCIJENiLA, MI NEĆEMO

Majda Mehmedović, uz Milenu Raičević, vukla je Crnu Goru u meču sa Danskom, a velika pobjeda Češke nije je mnogo iznenadila.

“Znale smo da se ne radi o lošem timu, a i Mađarska ih je malo potcijenila”, smatra Majda. “Mi sigurno nećemo, jer znamo o kakvim igračicama je riječ bez obzira što nemaju jaku ligu”.

Koji je najveći adut večerašnjeg rivala Crne Gore u Malmeu?

“Igraju bez opterećenja, slobodno, zato su i uspjeli da savladaju Mađarice što, nadam se, neće biti slučaj i kad budu igrale sa nama”, zaključila je rukometašica CSM Bukurešta.

Nova velika bitka za mlade “lavice” – srijeda je dan za pobjedu.

Send this to a friend