Rukomet

Napredak ispred plasmana u drugu fazu

Dragan Adžić ponavlja da je cilj njegove nove Budućnosti da napreduje.

Budućnost je pobjedom počela nastup u Ligi šampiona, nakon čega su uslijedili porazi od Vajpersa i Meca. Situacija u borbi za plasman dalje je komplikovana, pošto tri tima imaju po dva boda, ipak Adžić kaže da je cilj napredak.

“Nekada više nauičite iz poraza nego iz pobjeda. Naravno da nismo zadovoljni što smo izgubili od Vajpersa i Meca ali je jako bitno da mlada ekipa stiče iskustvo, da napreduje iz dana u dan i da još uvijek ima realne izglede za plasman u drugu fazu takmičenja. Imaćemo nešto lakši raspored, jer dvije utakmice igramo na svom parketu a to očigledno trenutno mnogo više prija ekipi koju vodim.” – kazao je trener Budućnosti za Sportklub i dodao:
“Nadam se boljim rezultatima i nadam se da ćemo izboriti plasman u narednu rundu takmičenja. Ali, ponavljam primarni cilj je da ekipa napreduje iz dana u dan. Prije svega zbog toga bih jako volio da izborimo plasman dalje jer bi mlade rukometašice imale priliku da u duelima sa najboljim timovima Evrope nastave sa sticanjem znanja i iskustva.”

Budućnost u narednom kolu dočekuje Mec, lidera grupe. Pobjeda bi otvorila vrata glavne faze.

“Nastavićemo sa žestokim radom i nadam se uspjeti da stignemo do cilja a to je plasman u drugu fazu takmičenja. To bi za ovako mladu ekipu bilo ravno plasmanu na finalni turnir što nam je polazilo za rukom prethodne dvije godine”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Breent
Gost
Breent

DAJ adzicu MAKSE VISE SA TVOJIM POUKAMA Ti SI JEDNA KANTA OD TRENERA RAZBIO Si ONAKVU REPREZENTACIJU RAZBI JOS TO BUDUCNOSTI STO JE OSTALO PA DA UGASIMO KLUB Ni JEDNA IGRACICA GENERACIJA 96 NIJE NAPREDOVALA IDI IDI SAMO IDI

Send this to a friend