Rukomet Majda Mehmedović:

Ne mogu da zamislim utakmicu bez navijača

foto: Stefan Ivanović

Poput koleginica, stručnog štaba i uprave Majda Mehmedović je u iščekivanju zvaničnog stava Evropske rukometne federacije oko termina odigravanja završnice Lige šampiona.

“Sve se promijenilo. Udaljeni smo od sporta, daleko od svega, prije svega od života na koji smo navikli. Konkretno u iščekivanju smo odluke EHF-a, mada je teško, nakon svega, glave usmjeriti na neke datume koji se mijenjaju. Ne znam čemu da se nadamo. EHF će donijeti odluku, mi ćemo je ispoštovati i to je to. Da li će Budućnost biti na završnom turniru, kako će sve da izgleda poslije korona virusa, sigurna sam da niko ne zna. Ali ono što mogu da kažem je teško se navikavam na sve ovo. Konkretno i na trening kod kuće, na to da ostanemo pozitivni i spremamo se za nešto što će doći, a možda i neće doći. Iskreno bih voljela da se povede računa o zdravlju, jer nijesmo “na dugme”. Smatram da je teško u kratkom roku doći do prave forme, ponovo igrati rukomet sa ovolikom pauzom i toj oš bez lopte. Trebaće nam mnogo vremena da izgleda kao što je nekad bilo”, kazala je Mehmedović.

Majda ne propušta treninge kod kuće. Pokušava, kao i svi iz Budućnosti, da čuva i obnavlja energiju.

“Klub se od starta dobro organizovao, na vrijeme smo dobili rekvizite koje smo mogli kod kuće da koristimo. Održavamo tijelo na neki nivo, ali treninzi suviše za psihu i zato da ostanemo pozitivni. Nemoguće je održati formu u zatvorenom prostoru, apsurdno je pričati da nakon ovoga možemo rukometu da se vratimo kao da ništa nije bilo. Bukvalno iz kreveta na trening. Biće teško probuditi tijelo i nanovo raditi, ali ne i nemoguće. Samo će nam treba više vremena u odnosu na ljetnju pauzu”, ističe Mehmedović.

Koliko god se u kućnom ambijentu zanimali, trenirali, Majda kaže da ostane dovoljno vremena za sebe.

“Ako je čovjek pozitivan može da izvuče dobre pouke. Ali zaista, niko nije slutio da će sve bukvalno u sekundi da stane, zato iniko nijebio spreman za to. Ali čini mi se, da smo se dobro adaptirali i naučili mnogo. U početku nam je sigurno pauza prijala, prije svega zbog nečega za što kao profesionalni sportisti nijesmo imali vremena. Ali i to je prošlo, pa je sada malo teže. Međutim, ne gubimo nadu. Živim sa nadom da će brzo da prođe i da ćemo se vratiti normalnom životu. Mislim da nas nada održava”, iskreno će Majda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sofer
Gost
sofer

E ni ja Majda rucak bez mesa,ma sam se navikao u ovo vrijeme Covida 19, sto od nemastine,pomalo i zdravlja pa sam jos ziv.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

đe si majda kraljiceeee.

Send this to a friend