Rukomet

Nekada i poraz dođe u pravo vrijeme

Dvije lagane pobjede, pa ubjedljiv poraz na kakav velikan iz Podgorice nije navikao. Dvije lagane pobjede, pa ubjedljiv poraz na kakav velikan iz Podgorice nije navikao.

Rukometašice Budućnosti turnir “Vinko Kandija” u Ljubljani završile su trijumfima nad Hipom (29:16) i Podravkom (28:18), dok su bile neprepoznatljive u finalu protiv domaćeg Krima 29:19.

Nakon odlaska Dragane Cvijić (u Vardar) udarna igla Dragana Adžića “na crti” ove sezone biće mlada Ema Ramusović, koja je već u Sloveniji pokazala da je zrela za velike uloge i koja je za DN po povratku u Podgoricu govorila o pozivnim i negativnim stvarima u igri “plavih”..

“Bilo je dosta pozitivnih stvari, kako u napadu tako i u odbrani. Dobro sarađujemo, slažemo se i trudimo da što bolje sprovedemo sve što nam je rečeno kako bismo napredovali što više i kako bi sve bolje izgledalo”, istakla je Ema.

Ubjedljiv poraz od Krima je svakako negativan, da li je i za brigu?

“Poraz je došao u pravom trenutku kako bi nam jasnije bilo na čemu više treba da poradimo, na šta da se fokusiramo zarad daljih boljih rezultata”, dodala je Ramusović.

Kako prolaze pripreme? Poslije dosta godina Budućnost u sezonu ulazi podmlađena…

“Pripreme idu dobro. Tu je moja podmlađena generacija uz par starijih i iskusnijih, koje su tu sa nama kao velika podrška i podstrek za dalji rad”, riječi su pivotkinje Budućnosti.

Plave dame uskoro očekuju nove sjajne provjere na turniru u Skoplju na kojem će od 23. avgusta igrati protiv Vardara i Krasnodara, a potom u zavisnosti od pozicije u grupi, sa nekim od rivala iz druge grupe u kojoj su Odenze, Bukurešt i Rostov.

Jedna Kristina (Neagu) je otišla u Rumuniju, a iz Karpata je stigla druga… Jedna od najboljih mladih rukometašica planete Kristina Laslo polako se uklapa u sistem Dragana Adžića.
“Kristina se dobro uklopila, sarađujemo sa njom svi kako treba, trudimo se da joj približimo naš sistem rada u odbrani i napadu. Odličan je sportista i profesionalac – kako u sportskom pogledu, tako je i dobar drug, čovjek i saradnik”, istakla je Ema Ramusović.

Send this to a friend