Rukomet

Neli Irman za CdM: “Time of my life” je u Podgorici

foto: zrkb.me

Neli Irman u Podgorici živi rukometni san. Za CdM kaže da je Budućnost ove sezone nakon duela sa FTC-om preokrenula sve zbog toga što su igračice postale svjesne da je na svakom meču potrebno dati maksimum i to cio tim, kao jedna cjelina.

Sa Slovenkom smo razgovarali o žrijebu za F4 koji je donio plavo-bijelima za rivala mađarski Đer.

“Zadovoljna ili nezadovoljna, to je relativno. Svjesni smo toga, da je za osvajanje potrebno da se pobijedi svaki rival na tom F4, tako da je svejedno koga nam je žrijeb donio. Vjerujemo, da ove godine možemo do kraja i to nam daje snage, da se suprostavimo svakom protivniku sa druge strane, pa i Đeru.” – kaže ljevoruka rukometašica.

Ne želi nikog da favorizuje pred fajnal for. Prošle godine se desilo da je potpuni autsajder, Bukurešt, na kraju podigao pehar.

“Mislim, da su sve četri ekipe ove godine izjednačene. Svaka na svoj način. Neko ima najviše kvalitetnih igrača, drugi dugačku klupu, treći energiju… male stvari odlučuju o pobjedniku, tako da baš nikome ne dajem prednosti. Mislim samo o tome, da  moja ekipa da maksimum na terenu, i tako će sve doći na svoje. Vjreujem u svoju ekipu, a favorizovala ne bi nikog.” – ističe Irman.

Budućnost je u četvrtfinalu pokazala da je pronašla pravu igru. Iako je bilo dosta promjena, pronađen je pravi odnos između igračica, a Neli kao razlog ističe činjenicu da je blizu kraj ove generacije.

“Mislim, da nas ove godine povezuje neka posebna energija, sve smo prošli ove sezone. Od totalnog pada u svojoj dvorani, do velikih pobjeda na tuđim terenima. Svjesne smo toga, da se rastajemo, da je nekima od nas to zadnja prilika, jer zaključujemo ovo poglavlje, skoro sve odlazimo. I baš to saznanje  nam ove godine daje maksimalnu želju za titulom.” – poručuje desno krilo plavo-bijelog tima.

Đer ima mnogo vrhunskih igračica ove sezone, ali ipak se ističe Nora Merk, koja djeluje da je u top formi. Međutim Neli je ne izdvaja.

“Niko ne igra sam na terenu, prijetnja je Đerr kao cjelina. Ona je u vrhunskoj formi, a moramo znati, da je i Grot na sredini puno zaslužna i za njenu formu. Kao i svi ostali. Mi imamo svoj recept u odbrani, koji nam daje rezultate godinama, tako da ćemo se držati toga i ovu utakmicu.” – ističe Slovenka.


Plavo-bijele ove sezone imale su dosta uspona i padova. Pitali smo Neli i šta je presudilo, da se od očaja protiv FTC-a stigne do onakve dominacije u duelu sa Larvikom u samo nekoliko sedmica.

“Ja to zovem klik, koji znači svjesnost naših kvaliteta i prilika ove sezone. Bili smo naviknuti da smo dosta kvalitetni da pobjedimo svakoga dosta lako, ali uz sve odlaske i povrede ove sezone treba biti uvijek na maksimimu na svakoj utakmici. Nemamo širinu kao prije, ali tu su mlade igračice koje itekako daju doprinos našem uspjehu ove sezone. Poslje FTC smo se ispričale i odlučile, da je to naša sezona i da smo ekipa, koja djeluje po principu “Sviza jednu, jedna za sve”. Samo zajedno možemo da opet osvajamo.” – poručuje Neli.

Neli Irman je u Podgoricu stigla u vrlom delikatnom momentu karijere. Kaže da je bila na rubu da ide u penziju. Ipak stigao je poziv od Podgoričana i lako ga je prihvatila. Ispostavilo se da je odluka bila idealna i za nju, ali i za naš tim pošto je po odlasku Radmile Petrović, Neli postala prvi izbor na poziciji desnog krila.

“Istina je da sam zbog svih nesporazuma u bivšem klubu htjela da završim karijeru, ali to je mislim da bio više trenutak nepromišljenosti i lošeg osjećaja, koji me pratio tu sezonu. Kad sam došla u Budućnost sam se preporodila, moja želja za rukometom se vratila i prešla još na viši nivo. Uživam u svakom momentu i mogu da kažem, da je Budućnost kriva za to. Mogu da kažem, da u Budućnosti živim rukometni “Time of my life”. – kaže Neli i objašnjava što Budućnost razdvaja od ostalih ekipa.

“Budućnost pored toga što ima par igračica koje su među najboljima na svijetu, krasi jedna odlična energija između nas. Energija, koja se stvara i kroz svadje, ljubav, prijateljstva… Tako da bih rekla da između nas postoji neka vrsta strasti,koja nas povezuje na terenu. U tu sinergiju naravno pripada i Adžo (Dragan Adžić), koji je najposvećeniji trener kojeg sam upoznala. 24sata je tu za ta tim. Bojana (Popović), koja nas najviše razumije, jer je sve to tek kako prešla. Peđa (Bošković) koji nas podržava u dobrom i lošijem. I naravno svi ostali, koji svako na svoj način daje doprinos, što nas čini po meni najboljim TIMOM na svijetu.”

Neli se osim sa timom Budućnosti, srodila i sa našim glavnim gradom, tako da sa tugom čeka momenat rastanka.

“I pored rukometa Podgorica mi je puno toga dala. Uživam svaki tren tu, nekako sam je uzela kao svoj grad i evo javno priznajem da će mi biti teško otići. Upoznala sam ovdje ljude, koji će ostati u mom srcu zauvijek!” – kaže Neli i za kraj poručuje:

“Mislim da sam najslađe ostavila za kraj! Jako vjerujem da možemo do trofeja u Ligi šampiona, kao što i moja Budućnost u to vjeruje!”

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dzidzi
Gost
Dzidzi

Od sledece sezone u sportski mogu samo da nam pustaju crtane,vise necemo imati sto da gledamo,nazalost

Send this to a friend