Rukomet

Nema zime za “lavice”

foto: https://swe2016.ehf-euro.com/

Suzana Lazović u svakom trenutku na Evropskom prvenstvu u Malmeu je pokazivala da su povrede iza nje. Selektor Dragan Adžić može na takvoj zdravoj i fit Suzani da gradi sadašnost i budućnost.

Ona je zadovoljna partijama sa Evropskog prvenstva. Odnos je bio, kaže, za deset.

“Pošli smo sa namjerom da pobijedimo Češku i razmišljali dovoljno za prolaz. Spremale smo se i za ostale rivale, ali, nažalost, nijesmo uspjele u duelima sa Mađarskom i Danskom da dođemo do pobjede. Međutim, bez obzira na poraze i eliminaciju, odigrali smo bolje nego što sam očekivala. Odnos je bio pravi, srce veliko i mislim da su sve mlade djevojke opravdale očekivanja. Svjesne, u svakom trenutku, šta nas čeka. A to je težak put do Tokija.”

Razmišlja Suza o Danskoj, o golu koji ih je mogao odvesti do druge faze.

“Takav meč se pamti i takva partija može samo pozitivno da utiče na nas. I upravo tako, kao što smo ušle u taj meč rasterećeno, moramo i u svaki naredni da ulazimo. Uprkos porazu dokazali smo da možemo, i vjerujem da ćemo to pokazati već u junu sa Bjeloruskinjama u baražu za Svjetsko prvenstvo.”

Fokus je upravo na junski dvomeč. Pivotmenka„lavica“ smatra da je rival po mjeri, ali i da imaju dobru priliku da se nađu ponovo na velikom takmičenju

“Dosta igračica reprezentacije Bjelorusije nastupa u ligama Rumunije, Francuske i Mađarske. Nijesu za potcjenjivanje, a mi ćemo do juna sakupiti dovoljno materijala i spremiti ovaj tim najbolje što možemo. A igraćemo kao da nas čeka Norveška. Upravo tako, jer sve dok ne dokažemo suprotno svaka reprezentacija je jača od nas.”

Malo, malo i razgovor sa Suzanom je promijenio smjer, odnosno vratio se na početak, na priču oko šampionata Evrope.

“Kad razmislim, nekih iznenađenja, sem u prvoj fazi, nije ni bilo. Norvežanke su ponovo dominirale, a kod njih ne važi pravilo slabe igre usljed odsustva najboljih na terenu. Dokazale su da im jedna, dvije igračice ili cijela ekipa ne remeti koncept. Uvijek se nađe neka nova, druga, isto jaka i spremna kao prethodna”, rekla je Suzana Lazović.

Send this to a friend