Rukomet

Nije dovoljno izaći na teren

foto: zrkb.me

Hladna Rusija krije prve bodove u drugoj fazi Lige šampiona – “plave dame” su otputovale za Astrahan, gdje će u subotu (14.00) igrati protiv domaće Astrahanočke.

Budućnost mora da odreaguje poslije poraza od Vardara (31:28), a prvi neuspjeh kod kuće poslije skoro četiri godine je dobro analiziran u svlačionici pedantnog trenera Dragana Adžića…

“Gledale smo gdje smo griješile, probaćemo da smanjimo te greške. U suštini, ekipa nije igrala loše, ali sam ja pogađala stative i prečke. Međutim, vjerujem da te neke stvari koje nisu bile dobre, nećemo ponoviti”, rekla nam je Katarina Bulatović.

Perfektna bombarderka nije bila perfektna u derbiju cijele LŠ, a ne samo grupe 1 – protiv Makedonki je poentirala samo jednom…

“Nije to prvi put da mi se dešava. Jednostavno, nisam imala svoj dan i idemo dalje. Ne treba tome posvećivati veliku pažnju, niti sam ja u nekoj depresiji”.

A, nije poljuljana ni ekipa – Astrahanočka je prioritet svih prioriteta…

“Pred nama je teška utakmica. Protivnik ima mladu ekipu, koja je svakoga kući namučila. Moramo da damo sve od sebe. Motiv? To sigurno neće biti problem. Želimo da osvojimo prve bodove, da olakšamo put do četvrtfinala”, jasna je Katarina.

Šampion Rusije je spoj mladosti i iskustva, budućnost ruskog ženskog rukometa je okupljen u gradu na jugu koji leži na rijeci Volgi, a odskaču 18-godišnja Karina Sabirova i 22-godišnja Kristina Kožokar…

“Protivnik je kvalitetan, zato se nećemo opustiti nijednog trenutka. Jesmo favoriti, ali moraćemo da izginemo za važan trijumf. Neće biti dovoljno da samo izađemo na teren”.

Djevojke će imati nešto duži let nego što su navikle do sada, ali agilna uprava kluba je obez-bijedila čarter let kako bi naše šampionke mislile samo na protivnika koji u Ligi šampiona ima samo jedan trijumf (pobijedile Lajpcig u prvoj fazi LŠ)…

“Put neće biti problem. Imaćemo vremena da se aklimatizujemo, da se naviknemo na uslove. Bićemo spremne za pobjedu”, podvukla je Katarina Bulatović.

Suzana ne igra

Milena Raičević, Đurđina Malović i Suzana Lazović ne putuju u Astrahan zbog povreda, dok je Biljana Novović trenirala prethodne nedjelje, ali pitanje je koliko će igrati…

“Suzina povreda znači da ćemo imati još jednu igračicu manje u rotaciji, ali šta je – tu je. Sve zajedno moramo da izginemo”, poručila je Katarina Bulatović.

Astrahanočka – šampion koji je stvoren 1993.

Kada je Budućnost oduševljavala rukometnu planetu, kada su slavu ponosa Podgorice pronosile velike igračice, rival Budućnosti u drugoj fazi Lige šampiona – Astrahonočka – nije ni postojao!

Klub stacioniran u Astrahanu je osnovan tek 1993. godine, ali veliki novac i dobar rad su iz godine u godinu donosili rezultat.

Atrahanočka prvi put Super ligu Rusije igra 1999. godine, a već 2004. (samo 11 godina nakon osnivanja) izlazi u Evropu. Dobar rezultat na evro sceni se čekao samo tri godine, pošto 2007. djevojke iz Rusije igraju 1/4 finale Kupa pobjednika kupova, dok najbolji utisak na Starom kontinentu ostavljaju 2014. kada igraju polufinale EHF Kupa…

Ipak, zenit dosadašnjeg postojanja Astrahanočka doživljava prošle godine – osvajaju istorijsku titulu u domaćem prvenstvu, a plasmanom u Ligu šampiona poziciraju Astrahan kao rukometni grad na evropskoj mapi.

Astrahanočka igra u lijepoj sali multifunkcionalnog sportskog kompleksa Zvijezda, a dvorana prima 5.000 gledalaca.

Send this to a friend