Rukomet

Očekujte bržu Crnu Goru

foto: ŽRK Budućnost

Četiri dana prije svog prvog meča na Svjetskom prvenstvu rukometašice Crne Gore stići će na mjesto koje će u decembru biti centar rukometa. “Lavice” će jutros u devet sati poletjeti za Njemačku, a pred rukometni Mundijal koji krije mnogo tajni kada je u pitanju naša selekcija, za DN je govorila Milena Raičević.

Kao neko ko je praktično cijelu karijeru proveo sarađujući samo sa jednim trenerom, kapitenka Crne Gore je bila idealna da napravi paralelu između bivšeg i sadašnjeg selektora Dragana Adžića, odnosno Pera Johansona.

“Jeste, praktično sam 17 godina provela sa trenerom Adžićem. Sigurno da mi nije bilo svejedno kad sam čula za promjenu, jer je za mene sve ovo novo i veliko iskušenje”, počela je Milena. “Za početak sam jako zadovoljna svim ovim što smo prošli za kratko vrijeme priprema. Sviđa mi se kako to radi Per Johanson i naravno njegov pomoćnik Adrijan Vasile”

Šta je to novo što je novi selektor donio za svega jednu sedmicu od kada je stigao na klupu “lavica”?

“Donio je neku novu energiju i naravno određene promjene u igri koje dolaze promjenom kod svakog trenera. Želio je da zadrži naše dobre stvari, a dodao je ono svoje što smatra dobrim i u šta smo se uklopili”, dodala je Milena.

Kakvu Crnu Goru možemo očekivati na Svjetskom prvenstvu pod palicom švedskog stručnjaka?

“Možete očekivati Crnu Goru sa velikom željom i energijom kao što je uvijek bilo od nas. Definitivno će biti brža igra nego na svim prethodnim prvenstvima”, jasna je Milena.

Povratkom Katarine Bulatović i Jovanke Radičević cilj Crne Gore na Svjetskom prvenstvu se nije promijenio…

“Naš glavni cilj je bio prolazak grupe, tako će i ostati. Ne želimo ništa drugo ni da obećamo. Sve poslije toga će biti uspjeh za nas ipak idemo na Svjetsko prvenstvo”, zaključila je Milena Raičević.

Lavice su juče odradile drugi i posljednji treningmeč pred SP, a ovog puta su poražene od Srbije (31:25). Johanson je na ovoj utakmici odmarao upravo Milenu Raičević, ali i Jovanku Radičević i Marinu Rajčić. Istog rivala dan ranije Crnogorke su ubjedljivo savladale 36:26.

Svjetsko prvenstvo Crna Gora otvara u subotu protiv Danske.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marijan
Gost
marijan

Ako Milena bude nastavila igru kao u Buducnosti bolje da ne ide za Njemacku

Send this to a friend