Rukomet Povratak na pobjednički kolosjek

Odlična partija u Njemačkoj, ali još bridi šamar od Bresta

foto: ŽRK Budućnost

Momenat fizičke snage, uz kvalitetno odrađene detalje u odbrani, bio je ključan za pobjedu Budućnosti u gostima Bitighajmu u drugom kolu grupne faze Lige šampiona.

U prvom trijumfu “plavih”, nakon slabog izdanja na premijeri sa Brestom, u uvodnim minutama vidljiv je bio grč, ali i odlučnost nakon minusa od dva gola da se krene bukvalno na sve ili ništa.

Fokus, uz činjenicu da nije bilo lako igrati na vrućem terenu, djevojke trenera Dragana Adžića, nijesu gubile, što im je za deset minuta donijelo prednost. Onda kada su “plave” preuzele kontrolu igre u defanzivi stigao je rezultat. Pogađale su u serijama…

“Ima još rezerve, po nekom mom iskustvo to bi trebalo u narednom kolu ili narednim kolima da legne do kraja. Djevojke su iscijedile i dale sebe, i u tom fizičkom segmentu nemjerljivo su bile bolje u odnosu na prvi meč. Primjetno je bilo u nastavku da je taj segment igre na našoj strani”, kazao je Adžić.

Budućnost je, ispostavilo se, u vrlo zahtjevnoj grupi. Adžić je ranije opominjao na snagu protivnika.

“Ne treba zaboraviti da je u našoj grupi prvak Njemačke, kvalitetna ekipa Bresta, prvak Rumunije, koji je u ovoj i prošloj godini pobjeđivao Bukurešt. Zbog toga nijesam ni jednog momenta očekivao da ćemo da pobjeđujemo sa visokom razlikom, kao u Njemačkoj, jer su to ekipe koje traže maksimum. Mi smo se toliko dobro pripremili i osvojili dva boda. Ali, još uvijek bridi šamar od Bresta.”

Za neku dublju analizu nema vremena, u subotu Budućnost kod kuće dočekuje šampiona Rumunije.

“Potpuno sam okrenut narednom rivalu, vjerujem da ćemo biti na pravom putu i da ćemo vratiti navijačima podršku koju smo dobili u prvom meču. To je naša obaveza, vjerujem da ćemo u namjeri uspjeti.”

I za subotnji duel sa Vlčeom odbrana Budućnosti biće na ispitu. Šampion Rumunije tražiće maksimum. Priželjkuju u “plavom” sličan odnos kakav je bio, prije svega, prema bekovskoj liniji, najiskusnijoj u grupi C.

“Naša priprema je dovela do toga (i energija na terenu) da izgledamo onako kako smo izgledali. Često se komentariše kako ekipe koje pobjeđujemo nemaju kvalitet, a Bitighajm i u ovoj sezoni grabi ka osvajanju prevenstva. Ne treba zaboraviti da za ovu ekipu igra veliki broj internacionalki sa izuzetnim kvalitetom. Naša želja je uvijek da poremetimo protivnika do mjere kako smo to uradili sa Bitighajmom. Mi to možemo uvijek, samo je potrebna stabilnost i fokus 60 minuta.”

Budućnost je pogađala sa devet metara, što je falilo u porazu od Bresta u “Morači”.

Send this to a friend