Rukomet Dragan Adžić analizirao duel u Švedskoj

Ostvarili smo cilj, sada želimo da se oprobamo protiv jakog Đera

foto: ŽRK Budućnost

Izdanje tima u prvom poluvremenu bilo je donekle i očekivano, a ono što su igračice prikazale u drugih 30 minuta je ono što želimo da gledamo, jer je to energija koju treba zadržati i nadograditi u narednim utakmicama, kazao je trener Budućnost Dragan Adžić nakon pobjede (33:24) protiv Savehofa u četvrtom kolu glavne runde Lige šampiona.

Treća pobjeda u glavnoj rundi osigurala ja našim šampionkama poziciju broj 3 u grupi, uoči velikog izazova koji slijedi narednog vikenda – duela protiv šampiona Evrope, Đera. Na duel protiv velikog rivala, Budućnost gleda kao na okršaj četvrtfinala, a na isti način je pripremala i odigrala i prvi međusobni duel u Mađarskoj, kazao je Adžić.

“Ne mogu da kažem da nijesam očekivao ovakvo izdanje u prvom poluvremenu, imajući u vidu to da smo imali dug put do Švedske i da nijesmo na najbolji način odradili jučerašnji trening. Ekipi je bilo potrebno vrijeme da se aktivira i dođe do radne temperature, iako nema govora o potcjenjivanju, ali u pitanju je potreba da se nakon 30 minuta, dođe do našeg nivoa igre. Izdanje u drugom poluvremenu je ono što želimo da gledamo, to je energija koju treba da zadržimo i nadogradimo u narednim utakmicama. Ostvarili smo cilj i osigurali treće mjesto u grupi, što je maksimum imajući u vidu broj bodova koje smo prenijeli iz glavne runde”, kazao je Adžić.

Pobjedom u Švedskoj osigurano je treće mjesto u grupi i napravljena lijepa uvertira za veliki izazov koji slijedi narednog vikenda. U Podgoricu stiže aktuelni šampion Evrope – Đer, a dueli protiv mađarskog velikana posljednjih godina imaju posebnu težinu.

“Sa osiguranim trećim mjestom u grupi, okrećemo se duelu protiv velikog protivnika. Želimo da se probamo i protiv jednog od najjačih timova u Evropi i da ispravimo neke greške koje su nam se dešavale u prvom međusobnom duelu u Mađarskoj. Prvu utakmicu protiv Đera smo pripremali i odigrali kao da je u pitanju duel četvrtfinala u gostima, dok se sada spremamo za revanš pred našim navijačima. Izvjesno je da Marina Rajčić neće biti spremna, ali vjerujem da će se Majda Mehmedović pridružiti timu tokom sedmice i da će biti na raspolaganju za duel protiv šampiona Evrope”,  zaključio je Adžić.

Send this to a friend