Rukomet

Pad u nastavku odveo plave u poraz od prvaka Evrope

foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti poražene su od dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope u šestom pripremnom meču uoči početka nove sezone – Đer je slavio 31:22 (14:14) u reprizi ovogodišnjeg četvrtfinala Lige šampiona.

Nakon prvog poluvremena bilo je neriješeno (14:14), ”plave” su sjajno otvorile drugo poluvrijeme i nakon gola Premović stekle rekordna tri gola prednosti (18:15, 38. minut), ali je mađarski tim u narednih 16 minuta napravio seriju 10:1 i stekao nedostižnih šest golova viška (25:19), šest minuta prije kraja.

“Veoma sam zadovoljan što smo u prilici da zajedno treniramo i igramo protiv Đera, to nam puno znači jer se radi o najboljem timu u Evropi. Uvijek je korisno odmjeriti snage protiv Đera i trudili smo se da i ovaj duel iskoristimo na najbolji mogući način. Odnosom i prikazanim u prvih 40-ak minuta sam zadovoljan. Rezultat je mogao da bude bolji, ali treba imati u vidu to da mi do prve utakmice imamo još šest, a Đer još samo sedmicu. To je razlika koja se na kraju prikazala u konačnom rezultatu. Djevojke su ispoštovale sve što je dogovoreno i pružile maksimum u ovom trenutku. Nastavljamo sa pripremama i okrećemo se duelu protiv Erda. U pripremnom periodu sve ide kako je i planirano iako rezultat duela protiv Đera to možda i ne pokazuje”,  kazao je trener Adžić nakon meča.

Kristina Laslo je bila najefikasnija u našem timu sa osam golova, dok su Dijana Ujkić, Tatjana Brnović i Itana Grbić postigle po tri.

Trener Dragan Adžić nije računao na kapitena Milenu Raičević i pivota Emu Ramusović, koje su otputovale sa timom i odradile zajednički trening sa Đerom u četvrtak, ali nijesu igrale pripremni meč jer još nijesu spremne u punom kapacitetu.

U pobjedničkom timu po šest pogodaka postigle su Anita Gorbic i Eduarda Amorim.

Nova provjera za naše šampionke u nedjelju protiv Erda.

Send this to a friend