Rukomet EHF Liga šampiona

Pale, ustale, ali će morati još bolje

Budućnost je griješila u grupnoj fazi Lige šampiona, ali Budućnost se izvukla bodovno, sa lekcijom iz poraza od Bresta, od kojih trener Dragan Adžić očekuje benefite za glavnu fazu i utakmice sa Đerom, Krimom i Savehofom.

Grupni dio elitnogtakmičenja je završen. ,,Plave će u nove borbe, za što bolju poziciju pred četvrtfinale, krenuti od januara sa četiri boda, Brest i Đer sa osam, a sa dva boda Krim i Savehof. Bez bodova, i sa malim izgledim da dođe do završnih borbi za završni turnir, je Valčea.

Osjećaj, nakon šest odigranih utakmica je pomiješan, s tim što je posljednji trijumf nad Bitighajmom, od prije dva dana u ,,Morači, razgrnuo oblake sumnje i vratio optimizam sa pokrićem. Prije svega zato što Budućnost ima još mnogo rezervi u sebi.

“Od početka sezone ušli smo u novi koncept kondicione pripreme sa Tanjom Šarenac i Majom Ivanović. Naravno, kao svaki početak, tražio je promjene, prilagođavanje svih nas i donio nam je veliki benefit. Prošlo je nekoliko mjeseci, vrijeme će pokazati koliko je to bila dobra odluka i koliko će u narednom periodu da se odrazi pozitivno na seniorski tim Budućnosti i mlađe selekcije. Sto se tiče oporavka igračica, ne treba zaboraviti da je Tanja Brnović, tri mjeseca nakon operacije, igrala sve pripremne utakmice i daje, apsolutno, otkad igra rukomet, sad na najvišem nivou, a njene rezerve su ogromne. Ili, oporavak Milene Raičević poslije druge povrede i operacije ramena, kao i svih ostalih prema kojima su kvalitetno postavljeni programi. Ono što smo uradili od ove sezone, a znali smo da je rizik, odigrali smo puno utakmica u pripremnom periodu. Tada nijesmo radili podizanje fizičke forme, odnosno bazične kondicione pripreme zbog samog broja utakmica. Nijesmo imali kad. Ipak je to bio novi sastav, sa Maj dom i Jovankom kao povratnicama i sa novim igračicama Sanjom, Barbarom i Emili. Išlo smo logikom da igračice moramo iskoristiti, a onda, tokom septembra, nastaviti da radimo taj dio koji nam je bio potreban da bi se došlo do adekvatne forme”, kazao je trener Dragan Adžić.

Povrede, kraći ili duži oporavci, saplitali su noge našim šampionkama. Rizik je bio najveći u Valčei, kada su kod kuće ostale Marina Raj čić i Milena Raičević, a početkom drugog poluvremena nezgodnu povredu doživjela je golmanka Anastasija Babović.

“Djevojke su, zaista, bile vrijedne. Da se nije desila Anastasijina povreda, Marinini problemi sa leđima, potres mozga Đurđine Jauković i očekivani problemi sa Mileninim ramenom, sigurno bi se rezultatski bolje odrazilo na utakmicu sa Brestom. Generalno, utisak bi bio bolji. Ali i to je nešto što je bilo očekivano, sem Anastasijinog iskakanja.”

“Plave” su protiv Bresta, u oba meča, više u prvom kod kuće, podbacile. Od šoka sa premijere oporavile su se pobjedom u Njemačkoj protiv Bitighajma. A pravi ispit i zrelosti i mogućnosti potvrdile na vrućem terenu u Valčei.

Send this to a friend