Rukomet Smatraju da Lovćen ne zaslužuje titulu

Partizan pozvao Janovića da poništi odluku RSCG

Rukometni klub Partizan 1949 smatra da RSCG nije donio dobru odluku.

Rukometni savez je sredinom aprila prekinuo šampionat i okončao ga bez šampiona, da bi nedavno stigla odluka da se titula dodijeli cetinjskom Lovćenu.

U Tivtu smatraju da to nije korektno i obratili su se javnosti saopštenjem.

“Poštovani ministre Janoviću, obraćamo se ovim putem Vama, jer izgleda da se u Upravnom odboru Rukometnog saveza dešavaju čudne stvari, koje mi ne razumijemo, ali sigurni smo ni većina javnosti u Crnoj Gori.

Naime, kao što znate Rukometni savez je poništio svoju odluku od prije tri nedjelje i sad na jedan potpuno neprirodan i svakako nesportski način, pod izgovorom da su inicijativu pokrenuli klubovi Perper, Zabjelo, ŽRK Tivat (ovo moramo da naglasimo da je posebno sramno i nekolegijalno), jedna renomirana družina, naravno za koje 99 odsto javnosti nikad nije čulo, dodjeli za zelenim stolom titulu Rukometnom klubu Lovćen, a da za to nije imao niti jedan sportski argument.

Naime, Lovćen jeste bio prvi u trenutku prekida, ali svi koji prate nikada kvalitetniji i ujednačeniji šampionat Crne Gore, dobro znaju da se pitanje šampiona rješava u Mini ligi za prvaka, a da se bodovi iz međusobnih duela prenose u Mini ligu.

Savez je u trenutku kada je prekinut šampionat, ako je želio da proglasi šampiona i dodjeli titulu, to morao da uradi na osnovu rasporeda u Mini ligi, a u tom slučaju, titulu su zaslužili Komovi, koji su prvo mjesto delili sa Partizanom, ali su bili ispred zbog zbog bolje gol razlike, dok je tim sa Cetinja, bio na trećem mjestu.

Kao sto je poznato, Rukometni klub Partizan iz Tivta već osam godina ulaže značajna sredstva u rukomet. Uspjeli smo da osvojimo prvenstvo i da osvojimo trofej u Kupu Crne Gore.

Sa ovako sramnim ponašanjem Rukometnog Saveza Crne Gore, mi nemamo ni kao ljudi ni kao sportstki radnici više ambicija da se borimo i da iznalazimo sredstva i sponzore koji će ulagati u rukomet u Tivtu. Sigurni smo da će višestruki šampion Crne Gore i ponos svih nas u Crnoj Gori, Rukometni klub Lovćen, odbiti ovo titulu i pokazati svoju prije svega ljudsku a potom i sportsku veličinu koja im i priliči!!”, navodi se u saopštenju Upravnog odbora Rukometnog kluba Partizan 1949 iz Tivta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kermit
Gost
Kermit

Ministar se ne pita o ovome,ovo je stvar saveza i odluka njegovog organa.
Ako skupština opozove ove odluku,po statutu jedino ona ima pravo,to je validno.
Ministar i svi stručnjaci oko njega,mogu samo da klimnu glavom na odluku saveza.

Zoki
Gost
Zoki

Gospodo iz Tv ostala su jos dva kola lige da bi se igrala mini liga, i to bas dva derbija Lovcen Tv i Lovcen komovi, kako mislite da proglasite prvaka iz mini lige kad liga nije zavrsena, a u ligaskom dijelu posle 12 kola Lovcen je na prvom mjestu, prava odluka saveza, klubovi su glasali i nema ljutnje, a vi… Više »

GoranM
Gost
GoranM

Sto se desilo primjernom sportisti?Skroz se izoblicio

Berane
Gost
Berane

E pa svašta !!! 3 na tabeli i titulu dobio . Samo kod nas .

Gagi
Gost
Gagi

Tačno,treba naći model da se sve završi kako dolikuje,ali neki izrazi “kulture”iz Tivta srećom iz rukometnih kuolara dolikuju samo rukovodstvu Partizana iz Tivta.

STERONBOJ!
Gost
STERONBOJ!

Svaka cast Rk Partizanu! Tako se bori za klub, sportski i posteno.
Samo me zanima sto se nidje ne oglasava “vrhunski” sportski direktor Rk Komova…
Boji se da se ne zamjeri Boskovicu…eee…

ojha
Gost
ojha

Oce vala, da se igrala mini liga opeglali bi vas sve redom, ovako se niste osramotili jos jednu godinu zaredom. Svi duboko u sebi znaju da je Lovcen institucija ali su najprostije receno ljubomorni.
Nego bolje sjedite dje ste.

STERONBOJ!
Gost
STERONBOJ!

Da te podsjetim kako su vas Komovi torpedovali sa 9 komada.. tako da ne znam o cijem brukanju pricas… Ni do koljena im nijeste bili!

Djurdjevo brdo
Gost
Djurdjevo brdo

Mislim da su u rk Lovcen savjesni da bi na terenu tesko bili prvaci ove godine

Bravo!
Gost
Bravo!

Svaka cast za RK Partizan i njihovu inicijativu! Posteno, sportski i ljudski!

Send this to a friend