Rukomet

Partizan ulogu favorita prepušta Lovćenu, ali…

Dejan Stjepčević

U subotu od 18 sati na Cetinju igraće se veliki derbi šampionata Crne Gore u rukometu između Lovćena i Partizana, jedinih konkurenata za osvajanje titule.

“Lovćen igra na svom parketu. U dosadašnjem dijelu sezone su izgubili samo jednu utakmicu i to protiv nas u samoj završnici ligaškog dijela šampionata. Na papiru, favorit je Lovćen koji ima i bod više u odnosu na nas. Pored toga, mi imamo mnogo problema sa povredama, u pitanju su nosioci igre, momci od kojih zavisi igra kako u odbrani tako i u napadu. Međutim, ne putujemo na megdan Lovćenu sa bijelom zastavom, naprotiv. Cetinjani će na parketu morati da nas ubijede da su bolji, a to će vjerujem biti veoma teško”, rekao je trener Partizana Dejan Stjepčević.

U samoj završnici ligaškog dijela šampionata, dva kola prije kraja Superlige u kojoj se pored Lovćena i Partizana nalaze Jedinstvo iz Bijelog Polja i Komovi iz Andrijevice, Partizan je slavio na Cetinju sa 28:20. Da nije, sada bi Lovćen imao pet, a ne jedan bod više u odnosu na Partizan.

Pomenuti duel, aktuelni šampion iz Tivta je odigrao bez Vuka Kaluđerovića i Đorđa Peruničića, momaka koji spadaju u grupu najboljih igrača u Crnoj Gori. Na pitanje, da li će meč koji slijedi biti odlučujući u borbi za titulu, Dejan Stjepčević je rekao:

“U pitanju je jako važan duel od kojeg će u velikoj mjeri zavisiti epilog u borbi za titulu. Međutim, mislim da nije odlučujući, jer je ostalo poslije Lovćena još tri kola do kraja. Cetinjani dolaze u Tivat, a ni nama ni Lovćenu neće biti lako da stignemo do pobjeda u duelima sa Jedinstvom i Komovima”.

Pored borbe za titulu, bliži se i finalni turnir Kupa koji se igra 20. i 21. maja i na koji su plasman izborili Partizan, Lovćen, Jedinstvo i Ivangrad. Što sa trenutne situacije na tabeli u šampionatu Crne Gore tiče, Lovćen ima 12, Partizan 11, Jedinstvo četiri, a Komovi bod.

Send this to a friend