Rukomet

Peh za “lavove”: Na Slovake bez Božovića

Pehovima za crnogorsku rukometnu reprezentaciju nema kraja – Miloš Božović zbog povrede definitivno neće moći da nastupi u predstojećem dvomeču sa Slovačkom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Lijevi bek Tatabanje prije dvadesetak dana osjetio je probleme, kada mu je napukao mišić kvadriceps, zbog čega nije igrao na fajnal foru Kupa Mađarske, ali ni na tri prvenstvene utakmice. Međutim, u četvrtfinalu EHF Kupa Božović je pokušao da pomogne Tatabanji, ali je na meču protiv Berlina došlo do pucanja mišića, zbog čega ga očekuje pauza.

“Nevjerovatno, nekako je izgleda moralo tako da bude. Prvi put kada sam osjetio taj problem, pauzirao sam, kako bi se to sredilo i naravno sve sa ciljem da budem spreman za četvrtfinalni meč protiv Berlina. Međutim, dobio sam šansu u 15. minutu i već nakon tri napada došlo je do pucanja mišića potvrdio”, je Miloš Božović.

Crnogorski reprezentativac po prvim prognozama pauziraće oko mjesec, što znači da neće biti na raspolaganju selektoru Draganu Đukiću za duele sa Slovačkom.

“Bio sam u Beogradu, uradio potrebnu terapiju, a sada me čeka pauza tri-četiri nedjelje. Neću igrati protiv Slovačke, ali sigurno je da sam tu za mečeve sa Švedskom i Rusijom”, dodao je Božović.

Sin iskusnog trenera Brana Božovića, koji je karijeru počeo u Budvanskoj rivijeri, nastupao je u nekadašnjem Siudad Realu, zatimu Valjadolidu, a nakon dvije sezone provedene u ekipi Gorenja stigao je u Tatabanju, objasnio je da se čuo sa selektorom Draganom Đukićem i direktorom reprezentacije Blažom Lisičićem.

“Đukić i Lisičić upoznati su sa situacijom, na vezi su i sa ljudima iz mog kluba. Pružili su mi maksimalnu podršku. Sigurno je da ću putovati za Slovačku, jer ako već ne mogu da igram, pokušaću da drugovima dam podršku i da ih bodrim u možda najvažnijem meču kvalifikacija”, naglasio je Miloš Božović.

Send this to a friend