Rukomet Pojačanje

Pino sigla u Podgoricu, LŠ prioritet

Francuska reprezentativka Alison Pino koja će u naredne dvije sezone biti članica Budućnosti, doputovala je u Podgoricu.

Najbolju igračicu na planeti 2009. godine u izboru Svjetske rukometne federacije (IHF) na aerodromu su dočekali predstavnici kluba, dok je u prostorijama dvostrukog šampiona Evrope imala i kratak sastanak sa trenerom Draganom Adžićem, nakon čega je govorila o očekivanjima od novog izazova u karijeri.

“Postoje velika očekivanja obje strane i drago mi je da se vraćam u Ligu šampiona koja je naš prioritet u novoj sezoni, nakon što je prethodna prekinuta prije vremena zbog virusa COVID-19. Znam mnoge igračice Budućnosti, igrala sam sa nekima od njih, a imamo i mnogo međusobnih duela iz prošlosti. Nekoliko novih igračica je pojačalo Budućnost, tim će imati više iskustva, nakon nekoliko sezona u kojima su mlade igračice činile većinu sastava. Finalni turnir Lige šampiona je naš glavni cilj i za mene je teško da razmišljam o nečemu drugom osim o tome”, kazala je Pino.

Igračica rođena 2. marta 1989. u Šartru u proteklih 14 godina nastupala je za brojne klubove – francuski Isi, Mec, Nim, Brest i Pariz 92, rumunske Olkim i Baja Mare, makedonski Vardar i slovenački Krim, ali je najveće uspjehe ostvarila u dresu Francuske.

Bila je šampionka Evrope (2018.) i svijeta (2017.), ima dvije srebrne medalje sa planetarnih šampionata (2009. i 2011.) i jednu sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016, kao i bronzu sa Evropskog prvenstva u Švedskoj iste godine.

Pino je jedno od četiri pojačanja za narednu sezonu uz reprezentativku Srbije Andreu Lekić, brazilsku golmanku Barbaru Arenjhart i mladu Ruskinju Valeriju Maslovu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Oko moje
Gost
Oko moje

Bas u Pravo vrjeme Bole da su dali za Raspiratore i Medicinsku opremu Svaka cas samo naprijed

BratonožićBA
Gost
BratonožićBA

Staropodgoričanin

Prč
Gost
Prč

Svaka cast svakome al bih radije navijao za nase djevojke.i dalje imamo vrhunskih ivracica kojima se ne daje sansa jer se po svaku cijenu juri rezultat

Send this to a friend