Rukomet

Plave počele pripreme za Glavnu fazu Lige šampiona

foto: zrkb.me

Rukometašice Budućnosti, počele su da rade prije dva dana. U fokusu je glavna faza Lige šampiona, prvi meč 27.januara sa Kopenhagenom u “Morači”.

“Ranije nego što smo željeli i planirali počeli smo sa radom. Želja nam je bila da reprezentacija igra finalni vikend Evropskog prvenstva i da krenemo kasnije sa radom. Ali, sport je to, ono što je suštinski uvijek važno je da se djevojke vraćaju zdrave i da je taj dio koji je odrađen od početka sezone, potvrdio da je kvalitetan. Neke od njih, koje su iznijele šampionat, dobiće drugačiji režim rada, a djevojke koje nijesu igrale od 17. novembra, su već u trenažnom procesu. Od 26. decembra počinjemo svi da radimo i Darli i Laslo, a ovaj period ćemo posvetiti djevojkama koje nijesu imale zapaženu minutažu u reprezentaciji, a vrlo su zahvalne za glavnu fazu Lige šampiona za Budućnost. Odradićemo pripreme od 26. do 30. decembra, a od 3. do 5. januara smo u Jagodini na turniru Regionalne lige. Od 10. do 14. u Ljubljani na trećem turniru istog takmičenja. U sklopu toga odradićemo četiri treninga sa Krimom, kako bi se što bolje i oni i mi spremili za glavnu fazu Lige šampiona”, kazao je trener Dragan Adžić.

Budućnost će od glavne faze Lige šampiona na desnom krilu imati Ninu Bulatović, pored Dijane Ujkić.

“Pokušali smo da se pojačamo, ali smo se na kraju opredijelili da na toj poziciji, uz Dijanu, dobije prostor Nina Bulatović. Ona će biti ta konkurentnost na ovoj poziciji, a na lijevom krilu ćemo imati tri kvalitetna mlada igrača, jer će Branka, definitivno, biti u konkurenciji za to mjesto. Nina Bulatović je bila prvi dio sezone u Turskoj, već je nastupala za Budućnost i za reprezentaciju na Mediteranskim igrama u Taragoni.”

Zanimalo nas je koliki posao čeka stručni štab nakon Evropskog prvenstva, gdje ,,lavice, ipak, nijesu ispunile očekivanja.

“Ova sezona je bila kompleksna u smislu priprema djevojaka i podizanja forme za Evropsko prvenstvo i to od povreda koje su imale. Vjerujem da smo ovaj dio odradili na pravi način, djevojke su bile zdrave u maksimalnoj mogućoj mjeri. Sada nas čeka nastavak LŠ, biće zahtjevno za sve nas. Već smo u individualnim razgovrima sa djevojkama, na nekoj analizi urađenog i već smo se posvetili rivalima. U ovom periodu Bojana i ja imali smo vremena da analiziramo protivnike za glavnu fazu, pa smo materijal već priremili. Pratili igrače u najjačim reprezentacijma koje su članice Kopenhagena, Rostova i Bresta. Tako da se okrećemo tom dijelu uz, naravno, želju da djevojke što prije povrate samopouzdanje i energiju i nastavimo da predstavljamo boje kluba koji nas je sve stvorio i koji stvara reprezentaciju Crne Gore. Do 27. januara vjerujem da će sve biti zdrave i spremne i da ćemo nastaviti da gradimo kvalitetan rezultat koji želimo od početka sezone. Još smo na pravom putu da sve što želimo i ostvarimo”, kazao je trener Budućnosti.

Send this to a friend