Rukomet

Plave protiv Južne Koreje u Podgorici

foto: zrkb.me

Rukometašice Budućnosti odmjeriće snage protiv Južne Koreje u prijateljskim duelima koji će u srijedu i petak biti odigrani u Sportskom kompleksu ”Verde” u Donjoj Gorici.

Početak duela koji je zakazan za srijedu je u 20, a drugi u petak počinje dva sata ranije.

Za izabranice Dragana Adžića biće to posljednje provjere u sezoni, nakon što su osvajanjem trofeja Kupa Crne Gore na Dan nezavisnosti – 21. maj stavile tačku na zvanični dio sezone u kojoj su ispunile očekivanja osvajanjem duple krune na domaćoj sceni, drugog mjesta u regionalnom takmičenju i plasmanom među osam najboljih u Ligi šampiona.

“Raduje to što je reprezentacija kvaliteta Južne Koreje koja ja redovan učesnik svjetskih i olimpijskih igara izabrala Crnu Goru kao destinaciju u kojoj će se pripremati za naredne akcije. Za Budućnost je ovo posljednja sedmica rada u sezoni, ujedno i sjajna prilika da se igračice oprobaju protiv kvalitetne reprezentacije, što će im koristiti za neke buduće duele našeg državnog tima protiv tog rivala. Južna Koreja je osvajač brojnih medalja sa velikih takmičenja i to će biti dobre provjere u kojima će priliku dobiti sve igračice. Osim Tatjane Brnović koja se oporavlja od ovrede kako bi bila spremna za predstojeće reprezentativne obaveze, sve ostale igračice su na raspolaganju”, kazao je trener Adžić.

Duelima protiv Južne Koreje, Budućnost završava uspješnu sezonu u kojoj je sa podmađenim sastavom premašila očekivanja.

Za igračice dvostrukog šampiona Evrope potom slijede reprezentativne obaveze.

Početak priprema Budućnosti za novu sezonu je 30. jula.

Send this to a friend