Rukomet

“Plave” stigle u Larvik: Ozbiljnim pristupom ovjeriti plasman na F4

foto: ŽRK Budućnost

Laganim trosatnim letom iz Podgorice do Sandefjorda (aerodrom u blizini Larvika) rukometašice Budućnosti stigle su u hladnu i kišovitu Norvešku. Lagano bi trebalo da bude i sjutra veče tokom 60 minuta rukometnog klasika.

Plave dame prije nedjelju dana u svojoj “Morači” završile su posao u četvrtfinalu Lige šampiona, sa ogromnih 31:17 (drugi najubjedljiviji poraz u istoriji norveškog velikana) i praktično već tada čekirale kartu za fajnalfor u Budimpešti.

Revanš sa Larvikom (subota, 17.00h) biće sjajna prilika da se djevojke Dragana Adžića uigravaju za završni turnir u glavnom gradu Mađarske.

Bez obzira na sve, Ema Ramusović je sa juga Norveške poručila…

“Kao i do sada, svakom meču pristupamo maksimalno ozbiljno sa velikom koncentracijom i fokusom” rekla je Ema za Dnevne novine.

“Ekipa Larvika je takva da ne smije da nam se desi ni mali pad koncentracije, a kamoli nešto više”.

Budućnost je u samo dva posljednja mjeseca prešla put od ekipe za koju se činilo da je potpuno izgubila koncept (nakon katastrofe protiv FTC-a), do mašinerije koja ponovo izgleda najdominantnije u Evropi, tima koji pitanje pobjednika u derbiju četvrtfinala završava nakon 60 minuta…

“Na kraju će se brojati samo konačan plasman i rezultat, pa se nadam da ćemo dobrim zaboraviti sve loše što je bilo”, jasna je Ema.

Da li je igra iz prvog meča protiv Larvika na neki način zastrašila konkurenciju pred fajnal-for u Budimpešti?

“Sve ekipe koje igraju Ligu šampiona u završnici su kvalitetne i ne vjerujem da će nas se bilo ko plašiti”, smatra pivot velikana iz Podgorice.

“Ono što je sigurno je da svi imaju poštovanje prema nama i da je to maksimalno sa njihove strane”.

Ema Ramusović će naredne sezone biti jedan od velikih talenata kluba iz Podgorice, kojoj će pripasti jedna od vodećih uloga u nekoj novoj mladoj Budućnosti. Pitali smo je da li je spremna za veliki pritisak koji je čeka…

“Naravno, svaki sportista živi za to i jedva čeka da dobije šansu, a mi ćemo je spremne dočekati s obzirom da smo i ove godine imale prostora”, u pravom tonu je zaključila Ema Ramusović.
Cvijić: F4? Ko god nam dođe dobro je došao

Dragana Cvijić je pred revanš u Larviku poručila da opuštanja ne smije biti, da plavim damama trebaju ovakvi mečevi u nedostatku velikog broja utakmica. Pivotkinja plavih odovorila je i na pitanje koju ekipu očekuje na fajnal-foru u Budimpešti…

“Znam rezultate ostalih četvrfinalnih mečeva, ali ih nisam pomno pratila. Ko god da nam dođe u polufinalu dobro je došao. Igraćemo svoju igru i borićemo se za trofej”, bila ja jasna buduća rukometašica Vardara.

Send this to a friend