Rukomet

“Plave” vraćaju dug Mađaricama

foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti danas pakuju kofere za Budimpeštu. Spremaju se za derbi posljednjeg kola glavne faze Lige šampiona sa FTC-om i u dobrom raspoloženju iščekuju duel sa ekipom koja ih je nadigrala u Podgorici.

Minus od deset golova, uz igru koja je dovela u pitanje čak i plasman na F4, kritike javnosti, izdržale su na nogama i pobjedom u Skoplju, poslale poruku da se na njih mora računati.

“Zauzele smo pravi kurs i nadam se da ćemo u subotu zadržati pozitivan stav i nastaviti seriju. To što je bilo je iza nas, a ako je je već moralo da bude, odnosno ako su porazi morali da se dese, bolje u ovoj fazi nego kasnije. Mislim da i u tim porazima nijesmo bile bez želje. Apsolutno, niko od nas ne ulazi u utakmicu da izgubi”, kazala je pivot „plavih” Ema Ramusović.

Budućnost u subotu očekuje izazov sezone. Domaćin testira, a „plave” priželjkuju prave odgovore koji su izostali u ,,Morači“.

“Znamo ih dobro, analizirali smo ih, a ako imaju nešto novo da ponude neka ponude. Mislim da nas ne mogu nadmudriti ili nadigrati. U svakom slučaju, FTC je za poštovanje, trenutno je najbolji tim u grupi 1, u dobroj formi i na svakoj poziciji sa kvalitetnim igračima.”

Ema ne želi da se bavi prognozama. Ali je u jedno sigurna, neće dozvoliti domaćinu da odigra na način na koji je odigrao u ubjedljivom trijumfu u Podgorici.

“Treba biti optimista, gledati pozitivno, a ako damo sve od sebe, pokažemo se dobro u odbrani, izdanje iz Podgorice sigurno se nećemo ponoviti.”

Budućnost ponovo neće biti kompletna. Izostanak Raičević, Lazović i Malović (nema ni golmanke Darli), se osjeća u igri. Zbog toga je veći teret na ostale, ali i na mlade, koje dobijaju veću šansu od trenera Dragana Adžića.

“I to je još jedna dobra priča Budućnosti mlade dobijaju više prostora i zbog toga sam srećna. Mislim da smo zajedno u velikom plusu, ne samo zbog minutaže, već zbog toga što imamo od koga da učimo, jer je i iskustvo sa treninga dragocjeno. Nije mala stvar imati pored sebe Cviju i Suzu, igrati sa Kaćom, Kris i ostalim igračicama koje su puno toga prošle i osvojile. Za mladog igrača to je velika stvar”, zaključila je Ema Ramusović.

Bez Biljane na FTC

Biljana Novović nije u komb naciji ni za subotnji duel u Budimpešti, jer se nije oporavila od povrede koju je zadobila dan pred prošlonedjeljni meč sa Astrahanočkom u Podgorici.

Ona je tada na treningu dobila udarac u predjelu ramena zbog čega nije u mogućnosti da pomogne ekipi u posljednjem meču glavne faze Lige šampiona.

Send this to a friend