Rukomet

Pletikosić: Sve je u našim rukama, odbrana glavni adut protiv Senegala

foto: EPA

Poraz od Hrvatske i teška povreda Marte Batinović pokvarili su raspoloženje u taboru ženske rukometne reprezentacije Crne Gore.

“Lavice” žele za propuštenim šansama u susretu sa Hrvatskom na startu glavne runde, ali poručuju da je bitno prebaciti fokus na naredni meč, protiv Senegala u subotu.

“Teško je svima, izgubili smo samo jedan razlike. Nismo potcjenjivali Hrvatsku, znali smo da će biti teška utakmica. Mislim da smo svi bili malo prazni kad smo došli na utakmicu, a pogodilo nas je to sve sa Martom što se dogodilo, ali smo se na kraju borili i pokazali da se možemo vratiti u teškim momentima utakmice. Uvijek ostaje žal, ali idemo dalje, sve zavisi od nas, sve je u našim rukama, tako da mislim da samo moramo imati fokus na sebe i na svoju igru i da će sve biti dobro“, smatra Matea Pletikosić.

Senegal je u prvoj fazi Svjetskog šampionata remizirao sa Hrvatskom i to je dokaz da afrička reprezentacija nije nimalo naivna.

“Oni su jako specifičan protivnik, vidjeli smo da su protiv Hrvatske i Švedske jako dobro igrali, mislim da se moramo boriti, da moramo imati fokus na odbranu, da se borimo do kraja i onda ćemo sigurno dati neke lakše golove nego da se mučimo sa njima u napadu jer su fizički jake i igraju dobru odbranu. Naš glavni adut u ovoj utakmici je odbrana“, rekla je Pletikosić.

Crna Gora ima četiri boda, koliko i Mađarska, vodeća je Švedska sa šest. U igri za četvrtfinale je i Hrvatska, koja ima tri boda. “Lavice” moraju slaviti protiv Senegala kako bi zadržale ozbiljne šanse za jedno od prva dva mjesta.

“Mislim da nama treba biti fokus na ovoj prvoj sljedećoj utakmici i da uopšte ne trebamo razmišljati o tome šta i kako dalje, hoće li biti ili ne nekih kalkulacija. Treba samo da pobijedimo sljedeću utakmicu i onda da vidimo šta će dalje biti“, zaključila je Pletikosić.

Sjutrašnji susret Crne Gore i Senegala je u 15.30 časova.

Send this to a friend