Rukomet

Pobjedom stići do Vardara

foto: zrkb.me

Ponovo oslabljene (u autobusu nijesu bile Lazovič, Malović i Raičević) i ponovo iz jakog kondicionog mikro ciklusa rukometašice Budućnosti iščekuju prvi, od posljednja dva meča Regionalne lige.

Na završnom turniru ovog takmičenja ,,plave“ će u Skoplju, večeras od 18 časova, protiv Krima tražiti kartu za finale, gdje će, izvjesno je, ponovo na megdan Vardaru (igra sa Podravkom). Priželjkuju finale, a ukoliko dođe do toga, treći put u ovoj sezoni, učesnici završnog turnira Lige šampiona, odmjeriće snage.

Trenutni maksimum

“Odradili smo onoliko koliko smo mogli udarni mikro ciklus, prilagođen blizini odigravanja fajnal-fora. Djevojke su i ovu fazu dobro podnijele i sa posebnim motivom, jer su ovo bili posljednji jači treninzi za ono što nas čeka u Budimpešti.” – kazao je trener Dragan Adžić.

Stručnjak „plavih” ne može biti zadovoljan zdravstvenim stanjem ekipe, kao i tokom cijele sezone.

“Tokom prošle sedmice Biljana Novović i Neli Irman propustile su dva treninga, ali su se oporavile i računamo na njih protiv Krima. ”

Adžić izuzetno cijeni slovenačku ekipu sa kojom su sparingovali pred četvrtfinalne duele Lige šampiona sa Larvikom.

“Radujem se utakmici sa Krimom, imaju nekoliko igrača koji su slični određenim igračima Đera. Krim zna i hoće uvijek protiv Budućnosti da pruži maksimum, što će nam sigurno koristiti. Naravno da bi nam koristila utakmica i sa Vardarom. U svakom slučaju, iskoristićemo ova dva meča, probaćemo sve stvari koje nam trebaju za Đer. Izvjesno je još da ćemo odigrati dvije jake takmičarske utakmice, ali sa trenutnim maksimum. Razumljivo, jer će se malo osjećati posljedice posljednjeg mikro ciklusa.”

Krim je ozbiljna ekipa.

Bili su bolji na posljednjem turniru, što dovoljno govori o njima. Sigurna sam da će nam nova utakmica koristiti, nadam se kao i posljednja u finalu za ono što nas od 6. maja čeka u Mađarskoj. Radujemo se zbog nova dva meča.

,,Plave“ znaju na koji način moraju sa Krimom, ako žele,a žele, plasman u finale.

“Njihov trener, kao i naš trener, dosta vodi računa o segmentima odbrane. U napadu, isto tako, ozbiljno znaju da zaprijete i to preko nekoliko iskusnijih igrača. Zbog toga moramo od starta pokazati ozbiljnost, u suprotnom se može desiti da izgubimo. Iskreno se nadam pobjedi, utakmici sa Vardarom, jer je uvijek dobro rivalstvo između nas. Vjerujem da će i taj meč probuditi u nama sve najbolje što priželjkujemo za F4 Lige šampiona. Želimo u Budimpeštu da pođemo zadovoljni. Zbog toga nije da nam nije bitan rezultat. Pozitivna energija i dobar osjećaj su važni za polufinale sa Đerom.” – napomenula je Grbić.

Send this to a friend