Rukomet

Podgorica idućeg ljeta domaćin Evropskog univerzitetskog prvenstva

Evropsko univerzitetsko prvenstvo u rukometu čiji organizator je Studentski sportski savez Crne Gore biće održano u Podgorici u julu naredne godine.

Biće to prvo univerzitetsko prvenstvo u rukometu koje će biti organizovano u našoj državi nakon obnove nezavisnosti, poslije organizacije u futsalu, karateu i tenisu.

Očekuje se da će na takmičenju nastupiti po 12 timova u muškoj i ženskoj konkurenciji, a utakmice će se igrati u Sportskom centru „Morača“ i Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru.

U glavnom gradu u protekla dva dana boravili su Paivi Mitrunen iz Evropske rukometne federacije i Miha Žvan iz Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA), a koji su zajedno sa organizatorima takmičenja obišli dvorane u kojima će se igrati utakmice i održavati treninzi, te provjerili smještajne kapacitete.

Jedan od sastanaka organizovan je i u Rukometnom savezu Crne Gore u prisustvu predsjednika Petra Kapisoda, koji je najavio da će Savez pružiti logističku podršku u organizaciji prvenstva, imajući u vidu bogato iskustvo koje ima kada je u pitanju organizacija međunarodnih takmičenja, od kojih je najznačajnije nedavno održavno Evropskog prvenstvo.

Tags
Send this to a friend