Rukomet

Podmlađeni tim “plavih” želi da uživa u Ligi šampiona

foto: ŽRK Budućnost

Strah je zabranjena riječ u taboru ŽRK Budućnost. Godine i mladost nijesu opravdanje da u ovoj sezoni, u kojoj je došlo do smjene generacije, igračice, poput taletovane Itane Grbić, ne uživaju u mečevima Lige šampiona.

“Strah može samo kontra efekat da izazove, a to je da ne pružimo ono što stvarno možemo. Istina, svjesni smo situacije i da je došlo do promjene generacije, ali uz Milenu i Suzu, naše iskusne golmane, nadam se da ćemo nositi igru, uživati i iskoristiti ogromnu šansu koja nam se pružila”, istakla je Grbićeva.

Nedavno je u razgovoru za Arenu trener Dragan Adžić kazao da je vrlina što Itana, u svakom trenutku, može da odigra na dvije pozicije.

“Nije naporno pokrivati dvije pozicije. Bitno je da sam samo na terenu i da igram, pa sad na krilu ili na poziciji beka najmanje je važno. Istina, u početku mi je bilo neobično, jer se na krilu nijesam baš osjećala sigurno, ali kroz prethodnu sezonu i sa partijama u Ligi šampiona, uz starije igračice, koje su mi puni pomogle, stekla sam sigurnost. Tako da i na toj poziji uživam i volim da igram. Srednjeg beka sam uvijek voljela da igram i uvijek sam se dobro osjećala. Nadam se da ću iskoristi šansu i da ću pomoći ekipi, koja god pozicija bila.”

Budućnost od oktobra kreće u priču Lige šampiona. Rivali su solidnog kvaliteta, a dolaze iz jakih rukometnih zemalja. Cilj je da se prođe grupna faza i u februaru naredne godine zadrži elitni status.

“Protivnici su zahtjevni, nijesu to sad neka zvučna imena, ali su ozbiljni. Mec je pokazao dobre partije prošle godine sa Đerom i Vardarom. Njemačka ekipa, sa četiri Holanđanke i golmankom, sa još nekim reprezentativkama, ozbiljno prijeti. Vjerujem da će norveška ekipa, kroz kvalifikacije izboriti prolaz u grupnu fazu. Sa golmanom Lunde, nijesu naivni. Već smo počeli o njima da pričamo. Vjerujem da ćemo se dobro spremiti, tokom avgusta ćemo imati dosta utakmica i sparing treninga sa Astrahanom, Krimom i Vašašom. U Ljubljani i Skoplju nas očekuju kvalitetni turniri. Nakon toga ćemo vidjeti dokle smo i koliko još moramo da radimo”.

Zbog povrede koljena pred pripreme Itana nije odradila onako kako je mislila. Trčanje je zamijenila vožnjom bicikla.

“Nijesam smjela da trčim mjesec zbog koljena, vozila sam biciklo, sa terapijom nastavila u Kolašinu, ali sam počela da treniram.”

Prva testiranja su bila uspješna. Mlade igračice nijesu „hvatale krivine“, naprotiv, radile su dobro za bazični dio koji je u ponedjeljak počeo u Kolašinu.

“Sigurno da ne bi mogli da radimo na ovaj način da ljetnji period nijesmo iskoristili kako treba. Prošli smo testove, mora još da se radi, ali mislim da je trener zadovoljan. Ovu sedmicu obnavljaćemo snagu, znači posvetićemo se kondiciji, naravo, nakon toga ćemo se baviti nekim drugim stvarima. Imaćemo vremena i za rukomet. Ekipa je, kao što je poznato, dosta promijenjena. Uglavnom smo svi mladi, ali imamo i neke iskusne igračice koje će nam biti ogromna podrška.”

Pozitivno Itana priča o pojačanju iz Rumunije.

“Sa nama je mlada igračica Kristina Laslo, kojoj pružamo pomoć, a i ona se brzo uklapa. Ne sumnjam da će, jer se vidi da želi, brzo ući u naš sistem”, zaključila je Itana Grbić.

Send this to a friend