Rukomet Pobijedili Tursku, pa izgubili od Španije

Polovičan učinak kadeta drugog dana Mediteranskog prvenstva

Kadetska rukometna reprezentacija ostvarila je polovičan učinak drugog dana 17. Mediteranskog prvenstva koje se održava u Atini.

Nakon pobjede protiv Turske (23:16) uz osvojenih 3,5 od mogućih pet bodova, izabranici trenera Brana Božovića u popodnevnom terminu poraženi su od Španije 20:17 (8:7, 10:4, 2:6). U duelu protiv Španije naša selekcija je osvojila bod za dobijenu posljednju trećinu, dok je Španija osvojila četiri – po bod za pobjede u prve dvije trećine i za konačan trijumf.

Luka Vukićević je bio najefikasniji protiv Španije sa pet golova, Radojica Čepić je postigao četiri, a Vojislav Vukić tri gola. Po dva puta u strijelce su se upisali Luka Nikolić i Arsenije Dragašević.

Nakon dva dana takmičenja, naša reprezentacija ima tri pobjede i poraz – prvog dana prvenstva slavila je protiv Maroka (20:14) i Hrvatske (22:16), uz osvojenih 8,5 od mogućih 10 bodova.

U duelu protiv Turske, Luka Vukićević je bio najefikasniji sa sedam golova, dok je Vojislav Vukić postigao šest. Arsenije Dragašević je pet puta zatresao protivničku mrežu, Radojica Čepić četiri, a u strijelce se upisao i Darko Pejović.

Posljednjeg dana grupne faze, u srijedu, naši kadeti će odmjeriti snage protiv Sjeverne Makedonije i Tunisa.

Send this to a friend