Rukomet crna gora bolja od bjelorusije u prvom meču baraža za SP

Popović: Svaku pobjedu morate da gradite, moglo je i ubjedljivije

Bojana Popović je pobjedom debitovala na klupi „lavica“ – na revanš baraža za Svjetsko prvenstvo u Španiji, naše djevojke putuju za šest golova prednosti, nakon izdanja koje je moglo da bude i bolje, naročito u prvom poluvremenu.

Popović je na konferenciji nakon meča istakla da su očekivanja bila prevelika i da se osjetila napetost u igri njenih izabranica, kao i razmišljanje da će utakmica da se dobije sama od sebe, ali da su stvari došle na svoje mjesto u nastavku.

“Bjelorusija je odigrala odličnu utakmicu, znale smo da neće biti lako, jer smo na osnovu snimaka iz kvalifikacija znali da igraju dobar i taktički disciplinovan rukomet. To su i pokazale u prvom poluvremenu i malo su griješile. Postigle su golove iz svih šansi koje su stvorile, bilo je teško zaustaviti ih, pa smo morali da mijenjamo nešto u našem sistemu igre”, rekla je Popović.

“Lavice” su u drugom poluvremenu značajno podigle nivo igre u odbrani, što je odmah dalo rezultat.

“U nastavku smo tokom nekih 20-ak minuta pronašli recept i igra je bila na dobrom nivou. Sa nekim lakim golovima smo došli do konačnih šest golova razlike. Moglo je da bude i ubjedljivije, da nije bilo stresa u završnici napada i nekim zicer situacijama, što je protivnik iskoristio da smanji razliku”, dodala je selektorka.

Popović je naglasila da su očekivanja od meč bila prevelika, te istakla da se osjetila napetost u igri u prvom poluvremenu.

“Evidentno je bilo razmišljanje da će utakmica da se dobije sama od sebe. Međutim, svaku pobjedu morate da gradite, to sam i potencirala djevojkama. Kada su to djevojke shvatile, počele su da se fokusiraju na svaki sljedeći napad i svaku narednu odbranu. Neke stvari ćemo moći da iskoristimo, neke da mijenjamo, čekamo revanš koji nam mnogo znači, jer kroz te utakmice rastemo i gradimo ono što nam je potrebno za ono što slijedi”, zaključila je Popović.

Revanš u Minsku na programu je u utorak.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
pero pirker
Gost
pero pirker

bravo bojana!!!
srecno dalje, tebi i djevojkama!
samo nasi ljudi sa srcem, u porazu i pobjedama!

Send this to a friend