Rukomet Liga šampiona

Popović uoči revanša sa Đerom: Želimo da odigramo hrabro i jako

Budućnost nije bila na potrebnom nivou u prvoj utakmici protiv Đera, a u revanšu želi da pruži bolje izdanje, odigra hrabro i jako, kako bi na pravi način završila sezonu u Ligi šampiona, kazala je trener Bojana Popović na konferenciji za novinare uoči duela protiv trostrukog uzastopšnog šampiona Evrope koji se igra u subotu od 18 sati.

Nakon poraza (30:19) u prvom meču koji je odigran prošle subote u Podgorici, mađarski tim je završio posao oko plasmana na finalni turnir koji se krajem maja održava u Budimpešti, ali u taboru našeg tima ističu da nijesu bile na potrebnom nivou u prvih 60 minuta okršaja protiv velikog rivala i da žele da budu mnogo bolje u revanšu.

– Zahvalna sam djevojkama na svemu što su pružile od januara i što su dale sve od sebe da budemo kao porodica. Da smo imali još dvije iskusne igračice možda bi uspjele da napravimo i korak više bez obzira na to što je Đer protivnik u četvrtfinalu. Nijesmo bili na našem nivou u prvoj utakmici, Đer je odigrao vrhunski i pokazao da je sjajan tim, ali mogli smo drugačije da uradimo neke stvari i da više poštujemo loptu. Moramo da vodimo računa o svim sitnicama, da čuvamo svaku loptu. Želimo da pružimo bolju partiju u Đeru, da odigramo hrabro i jako, pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno. Sigurna sam da će djevojke u posljednjem meču u Ligi šampiona ove sezone pružiti maksimum, kako bi na najbolji način završile ovu sezonu. To smo zaslužili, jer smo imali težak posao i u osmini finala, ali smo ga odradili na pravi način protiv FTC-a. Došli smo u situaciju da igramo dva meča protiv Đera i to je velika stvar za mlade igračice koje imamo u sastavu. Veliki je plus samo to što smo imali ovako jaka četiri meča protiv FTC-a i Đera, to je nešto neprocjenjivo za mlade igračice – kazala je Popović.

Popović je kazala da je krilo Majda Mehmedović koja je zbog povrede tetive propustila prvi meč u Podgorici, odradila prvi trening sa ostatkom tima i da će biti u sastavu, kao i pivot Tatjana Brnović, koja iako je bila u protokolu, nije ulazila u igru prošle subote u „Bemax areni“.

Na korak od plasmana na finalni turnir je i Brest koji je u prvom duelu slavio protiv Meca (34:24), dok značajnu zalihu ima i CSM Bukurešt koji je na svom terenu savladao CSKA (32:27).

Posljednji četvrtfinalni par čine Vajpers i Rostov Don, koji će oba duela odigrati u Rusiji, u subotu i nedjelju, 10. i 11. aprila.

Send this to a friend