Rukomet

Prava forma pred start Lige šampiona

foto: zrkb.me

Što je još potrebno da rukometašice Budućnosti kompletiraju igru za početak Lige šampiona? Na ovo i na još neka pitanja odgovarala nam je Đurđina Jauković, lijevi bek “plavih”.

Jedan od povoda za razgovor bio je i taj što je Budućnost završila sa krugom pripremnih utakmica, i što će, nakon reprezentativnih obaveza, ući u posljednju radnu sedmicu za meč sa Odenzeom.

“Završili smo napornu sedmicu, bilo je teško, ali smo uspjeli mnoge stvari da postavimo na mjesto i očekujem da ćemo u dobroj formi sačekati prvog protivnika u Ligi šampiona. Srećna sam što smo uspjeli u tom posljednjem meču sa Krimom da odigramo u drugom poluvremenu odbranu kakvu smo priželjkivali i koja nam je pomogla da se bolje osjećamo za napad. Istina, u prvom poluvremenu, nije da nije bilo energije, bilo je u dobrih odbrana, ali u nastavku bukvalno smo igrali onako kako smo željeli. Navodili smo ih na greške, osvajali žive lopte, što ih je poremetilo, jer nijesu mogli da igraju svoju igru. Jednostavno, nijesu ličili na sebe. Primili smo sedam golova, a u napadu dolazili do lakih iz tranzicije”.

Prvu zvaničnu pobjedu upisale su protiv Jagodine, takođe na Regionalnom tuniru. Odbranom, a primili su 25 golova, nijesu bili prezadovoljni.

“Dugo smo se tražili u odbrani, imali smo problema sa njihovim bekom, što nas je dodatno iznerviralo. Nije bilo onako kako je trebalo da bude, problem je bio u nama, jer u tom trenutku nijesmo dali maksimum. Na kraju smo slavili, što je bilo najbitnije”.

Vidljivo je da fali još malo uigranosti, u napadu najviše.

“Tek smo se od ovog turnira kompletirali. Bukvalno prvi put da smo igrali u ovom sastavu. Mnogo igračica je falilo, eto Kaća najbolje zna koliko joj je bilo teško zbog ramena, na nekim utakmicama nije mogla da šutira, Mika je od ovog turnira sa nama, Ema se vratila nakon povrede… Vjerujem da će nam i utakmice koje nas čekaju u Mađarskoj sa reprezentacijom, značiti za Ligu šampiona. Najviše za napad, jer smo se u odbrani pohvatili. Sistem, akcije i odbrana slične su kod Pera i Adža. Dobro je što su povrede iza nas, a nije bilo lako. Koliko god da želiš da daš maksimum, povreda ti ne dozvoljava”.

Osim toga što je Budućnost u ovoj sezoni jača za nekoliko igračica sa iskustvom, i provjerenim kvalitetom, utisak je da će u napadu veliku ulogu imati pivoti. Ema Ramusović i Tatjana Brnović mogu mnogo da daju u ovoj sezoni.

“Imale su pet do šest dobrih lopti od nas bekova. Non-stop su nam bile odruke, kad nijesmo znali gdje ćemo sa loptom, iskočile bi. Nijesu nas iznevjerile hvatale su loptu, što je veliki plus. Obje su slične i specifične. Mogu i što se tiče odbrane da nam pomognu i to na poziciji koja je za nas uvijek veoma važna. Baš su veliki plus”.

Odenze?

“Vrhunska ekipa, dovoljno je da kažem ime trenera i sve je jasno. Ne radi se o nekoj prosječnoj ekipi. U prvenstvu su dobili Ikast, Kopenhagen, najjače klubove. Imaju vrhunske igrače, reprezentativke Danske, Brazila i Holandije. Već su odigrali sedam-osam utakmica, spremne su, uigrane, ali i mi smo imali ove godine u pripremnom periodu turnire i sparing treninge. Možda nam je najviše koristio posljednji turnir”.

Send this to a friend