Rukomet

Pravi trenutak da krenu pobjede i van Morače

Budućnost je prošle sezone stigla do četvrtfinala Lige šampiona sa samo jednom pobjedom u gostima (protiv Tiringera), tadašnja mladost tako je na neki bolniji način sticala iskustvo van svoje “Morače”. Nova sezona i prvo gostovanje daće odgovor koliko su mlade rukometašice napredovale, mada će sada uz sebe imati i iskusnije Anđelu i Katarinu Bulatović i Marinu Rajčić. A i rival je, iako se radi o velikanu, čini se idealan da krenu pobjede rukometašice Budućnosti danas (subota, 18.15h) u Norveškoj, u klasiku, napadaju Larvik.

“Prošle godine smo imale problem na gostovanjima, ali nadam se da je taj problem tamo i ostao, dakle u sezoni za nama”, poručila je za Vikend novine sa juga Norveške Tatjana Brnović, pivot “plavih”. “Vjerujem da ćemo ove godine pružati jednako dobra izdanja kako kući tako i van naše dvorane”.

Budućnost je preko Larvika u polufinalu stigla da toliko sanjane prve titule evropskog prvaka (2012), a onda i u finalu tri godine kasnije preko istog rivala “prišila” i drugu zvjezdicu iznad svog grba.

Međutim, Larvik je sada daleko od velike scene, a koliko najbolje govori podatak da je prošle godine kao četvrtoplasirani ispao već u prvoj fazi Lige šampiona. Sada je otprilike to isti tim, koji je na startu ovogodišnje Lige šampiona ubjedljivo poražen u gostima od Meca 31:20.

“Čeka nas dobra ekipa, uz Vajpers predstavnik norveške škole rukometa. Očekujemo dobru utakmicu i veliku borbu”, smatra Brnovićeva.

Da li će rješenje za Larvik i ovog puta biti u odbrani “plavih dama”?

“Jedno je sigurno, a to je da ćemo dati sve od sebe najprije u odbrani, a zatim i da tu dobru energiju prensemo u napad”, dodala je Tatjana.

Da je Budućnost u sjajnom ritmu protiv današnjeg rivala govori podatak da su “plave dame” slavile na posljednja tri meča odigrana u Larviku.

Send this to a friend