Rukomet

Pred “lavicama” utakmica istine

foto: ekstrabladet.dk

Da li Crna Gora Šveđanina Pera Johansona ima pobjednički karakter? Da li je povratak Katarine Bulatović i Jovanke Radičević u reprezentaciju pravi potez? Da li su “crvene dame” ekipa za velika djela? Na kom su nivou naše mlade talentovane igračice u odnosu na svjetski krem?

I još mali milion pitanja… A, vrijeme je za utakmicu istine nakon koje ćemo dobiti odgovore na gotovo sva pitanja.

Crna Gora u posljednjem kolu grupe C igra protiv Brazila u Oldenburgu (danas, 17:45) za prolaz u 1/8 finala Svjetskog prvenstva.

“Imali smo vremena da se spremimo, odgledamo snimke i spremimo taktiku. Svima nama, prije nego što smo došle u Njemačku, je bio cilj da prođemo grupu, tako da je utakmica protiv Brazila za nas kao finale. Međutim, to ne treba da nam predstavlja pritisak, već da nam bude motiv više”, rekla nam je Đurđina Jauković.

Remi? Ne mislimo o tome

Crna Gora bi pobjedom i remijem definitivno obezbijedila 1/8 finala, a poraz bi “crvene dame” odveo dalje ukoliko Tunis iznenadi Japan. To su kalkulacije.

“Znamo da nam je dovoljan bod, ali trenutno ne razmišljamo o tome. Želimo samo da se što bolje spremimo za meč”, jasna je talentovana rukometašica Budućnosti, koja poštuje rivalke iz zemlje “sambe i kafe”…

“Brazil ima vrhunske igračice na svakoj poziciji. Te djevojke ili igraju Ligu šampiona ili jaku Mađarsku ligu. Amorim i Rodrigez se izdvajaju, ako njih dvije zaustavimjo u napadu, završićemo dobar dio posla. Naravno, Brazil ima i dvije iskusne i odlične golmanke kao što su Arenhart i Pesoa”, raportirala nam je iz Oldenburga 20-godišnja Nikšićanka.

Ključ je u defanzivi

Crna Gora je tri puta učestvovala u 1/8 Mundijala što je naš najbolji rezultat, a Brazilke su šampionke iz 2013. godine. A protiv njih (većina igračica je i danas u rosteru), presudna će biti igra u defanzivi…

“Najviše pažnje posvećujemo odbrani koja u prethodna dva meča nije bila na visokom nivou. Međutim, u prvom meču protiv Danske smo pokazale kako možemo da igramo odbranu i kada je tako, niko nam ništa ne može”, poručila je popularna Đina, koja obećava borbu do posljednjeg daha…

“Daćemo sve od sebe da ponovimo igru u odbrani iz prvog meča. Ako bude tako, vjerujem da nećemo imati problema”, podvukla je Đurđina Jauković.

Crna Gora sa skorom dvije pobjeda (Danska, Tunis) dva poraza (Rusija, Japan) ili Brazil koji ima skor jedan trijumf (Tunis) jedan remi (Japan) dva poraza (Rusija, Danska)?

Od današnje utakmice zavisi ko ide među 16 najboljih. Nadamo se da će to biti “crvene” dame!

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Navijac
Gost
Navijac

Zasto ne dovedu adjica u studio da komentarise utakmicu,on to najbolje zna?

Mrgud
Gost
Mrgud

Oce li biti sjutra docek lavica?

serdar Janko
Gost
serdar Janko

Koje se pare trpaju u taj zenski rukomet zaista je smijesno da se u zadnjoj utakmici odlucuje o prolasku grupe.

bojan
Gost
bojan

vi ste toliko netalentovai, nepismeni i zalosno puni istrosenih novinarskih floskula da je vrlo tesko citati ove tekstove… da li novinr ozbiljno misli da će nakon samo jedne utakmice dobiti odgovor na “milion pitanja”

Mara
Gost
Mara

Đevojke drage, sjetite se onoga što vas je Adžo naučio, budite bedem u defanzivi, napad ste osvježile novom energijom, biće to baš kako treba – držimo palčeve, ponosni na vašu požrtvovanost, ma kakav ishod da bude!

Klara
Gost
Klara

Taman tako dajte sve od sebe pa sto bude
Nase ste Lavice za sve one koji vole svoju drzavu i rukomet i sport uopste
Zaboravite na sve i samo igrajte za svoju drzavu
SRECNO

Heineken
Gost
Heineken

Bile je zadovoljstvo gledati raznovrsne akcije nakon mnogo godina jednolicnosti i bezidejnosti. Za svaku protivnicku odbrana je postojalo rjesenje. Onoliko promasenih zicera govori o psiholoskom pritisku (bez razloga). Dobro bi bilo da neko progovori otvoreno i o problemu golmana, ove tri cure ne mogu da sastave pet odbrana cijelu utakmicu, golmani (za razliku od Buducnosti) nisu na nivou ostatka ekipe.… Više »

milosav
Gost
milosav

pravo zboris hajni, nesto ne stima…a opet nije toliko tolos kolektiv da toliko bas ne stima

Send this to a friend