Rukomet liga šampiona

Radičević: Želimo da uživamo u duelu protiv šampiona Evrope

Rukometašice Budućnosti u petak putuju za Đer, gdje će u subotu (18 sati) protiv mađarskog tima odigrati revanš meč četvrtfinala Lige šampiona.

Trostruki uzastopni šampion Evrope slavio je (30:19) u prvom duelu koji je u subotu odigran u „Bemax areni“ i praktično završio posao oko plasmana na finalni turnir koji će krajem maja biti odigran u Budimpešti.

U revanšu u Mađarskoj, izabranice Bojane Popović žele da poprave utisak i pruže jači otpor timu koji je prvi favorit za osvajanje trofeja i u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja.

Na taj način bi zaokružile sezonu u Ligi šampiona u kojoj su uprkos brojnim problemima izazvanim povredama i pozitivnim slučajevima na korona virus kod brojnih igračica, premašile očekivanja samim plasmanom među osam najboljih, jer su u osmini finala eliminisale favorizovani mađarski FTC.

“Nadmašile smo očekivanja u ovoj sezoni koju su obilježili brojni problemi. Ti problemi su i uticali da se skupimo, da živimo kao porodica i na kraju ostvarimo ciljeve. Suvišno je pričati o Đeru, ali želimo da popravimo utisak, jer nijesmo pokazale pravo lice u prvom meču. To nije bile naše pravo izdanje i znam da možemo mnogo bolje. Nećemo se predati, želimo da uživamo u duelu protiv šampiona Evrope i damo posljednji atom snage”, kazala je krilo Jovanka Radičević.

Francuska reprezentativka Alison Pino koja se na konferenciji na emotivan način oprostila od dresa Budućnosti, kazala je da „plave“ žele da odgovore mađarskom velikanu nakon poraza u prvom meču u Podgorici.

“Želimo da damo pravi odgovor poslije prve utakmice u kojoj nijesmo odigrale na očekivanom nivou. Nijesmo se borile na pravi način do kraja meča i 11 golova minusa je rezultat zbog kojeg smo bile razočarane. Pravile smo greške, što nas je odvelo u ubjedljiv poraz, ali to je sada prošlost i želimo da se fokusiramo na drugi meč. Stvari koje nijesu bile dobre želimo da podignemo na viši nivo i prikažemo se u boljem svjetlu. Đer jer sjajan tim, ali želim da sezonu završimo na najbolji način”, kazala je Pino.

Na korak od plasmana na finalni turnir je i Brest koji je u prvom duelu slavio protiv Meca (34:24), dok značajnu zalihu ima i CSM Bukurešt koji je na svom terenu savladao CSKA (32:27).

Posljednji četvrtfinalni par čine Vajpers i Rostov Don, koji će oba duela odigrati u Rusiji i to 10. i 11. aprila.

Send this to a friend