Rukomet Rukometašice Budućnosti vratile se treninzima

Raičević: Srećne smo, uželjele smo se terena

foto: ŽRK Budućnost

Na propisanom rastojanju, bez lopte i duela… Nikad čudnije, ali najvažnije da je konačno krenulo. Rukometašice Budućnosti poslije skoro dva mjeseca pauze zbog pandemije virusa koji je paralisao svijet vratile su se onome što najviše vole zajedničkim treniznima.

Sve je krenulo juče u dvorani Univerziteta Crne Gore, a “plavim damama” i njihovom treneru Draganu Adžiću u mislima su kraj prekinute sezone i početak nove.

Ukoliko EHF ne otkaže četvrtfinalne duele iz ove sezone Milena Raičević i drugarice u septembru konačno će napasti Esbjerg u borbi za polufinale.

A koliko povratak zajedničkim treninzima znači igračicama najbolje je opisala kapitenka Milena Raičević.

“Srećne smo, uželjele smo se terena”, poručila je Milena. “Naravno da ćemo poštovati sve propisane mjere, do sada smo radile individualno, a sada krećemo polako sa pravim treninzima”.

Dama koja je već godinama simbol Budućnosti otkrila je i kako je izgledalo prethodnih 50 dana…

“Dosta trčanja, vježbe… Improvizovale smo u svojim domovima nekom je bilo lakše, nekome teže, ali vjerujem da smo sve ispoštovale program”.

Budućnost će u praktično kompletnom sastavu (nedostaje par strankinja) raditi do 1. juna, a nakon toga veliki broj rukometašica će biti slobodan, dok će se nastaviti rad sa mlađima.

Od 13. jula kreću pripreme za kraj ove sezone i početak nove. Prvi meč “plave” bi mogle da odigraju tek 3. septembra u Ligi šampiona.

Send this to a friend