Rukomet

Rajčić: Nema opuštanja protiv Turske i Bugarske

Marina Rajčić

Crnogorske rukometašice ove sedmice očekuje završetak kvalifikacija za EHF Euro 2024 – “lavice” se sastaju sa Turskom u srijedu u Rizeu, a onda će u nedjelju igrati protiv Bugarske u SC “Morača”.

Prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi je gotovo izvjesno osigurano, pa su ti mečevi uvertira za najvažniji izazov u ovoj godini – borbu za plasman na Olimpijske igre koju će izabranice selektorke Bojane Popović voditi od 11. aprila u njemačkom Ulmu.

„Ne čeka nas lak posao, iako su protivnici lakši nego u Njemačkoj. Biće to dvije zahtjevne utakmice, jer moramo dobro da se pripremimo za ono što nas očekuje na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Moramo sve da ostanemo zdrave, da bismo u Ulm otišle potpuno spremne”, istakla je Marina Rajčić.

Opuštanja nema, iako je Crna Gora glatko dobila prve međusobne mečeve protiv Bugarske i Turske.

„Olakšavajuća okolnost je što smo izborile plasman na Evropsko prvenstvo, ali ako budemo tako posmatrale te utakmice mogu da nam teško padnu. Od prvog treninga do kraja kvalifikacija moramo da damo maksimum”, upozorava golmanka rumunske Magure Ćisnadije.

Razumljivo, „lavicama” je u mislima, ipak, ono što ih čeka od 11. do 14. aprila.

„Naravno da se više koncentrišemo na Ulm, jer su nam jako bitne te utakmice i mnogo je veći ulog. Odlazak na još jedne Olimpijske igre je san, ali ne smijemo da sa manjim fokusom pristupimo mečevima sa Turskom i Bugarskom, jer moramo da ostanemo zdrave”, zaključila je Rajčić.

Send this to a friend