Rukomet EHF EURO

Rakčević analizira za CdM: Ovi momci su pobjednici i moramo na njih da računamo

Mladen Rakčević, foto: Stefan Ivanović

Crnogorski rukometaši pokazali su sebi i svima drugima da postaju pravi vrhunski tim, analizira za CdM Mladen Rakčević.

Naša selekcija sinoć je u spektakularnom duelu pobijedila Sloveniju i poslala kući favorizovani tim.

To su učinili u meču sa velikim brojem golova, što do ovog šampionata nije bila karakteristika igre naših rukometaša. Ipak, uprkos tome što smo oslabljeni na čitavom prvenstvu, pokazujemo jedan nevjerovatan karakter!

“Za mene očekivano neizvjesna i teška utakmica, sa dosta golova, možda malo iznenađujuće što ih je bilo toliko, mada kako smo odigrali prvo poluvrijeme protiv Makedonaca i čitav meč sa Slovenijom vidio se jedan napadački kvalitet, koji počinje da prerasta u ozbiljnu igru i ono što sam u najavi rekao pokazali smo i sebi i drugima da ovaj tim zaista postaje pravi tim, da su ovi igrači vrhunski i igraju u jakim klubovima i ono što je najvažnije počeli smo da ličimo na jednu veliku ekipu i definitivno mojoj sreći nema kraja, zaista sam presrećan kao da sam sa njima tamo, ali svakako sam dio njih jer je to naša reprezentacija i čestitam im od sveg srca”, kazao nam je Rakčević.

Naša selekcija drugi put se plasirala u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Prije 14 godina nam je za to bio dovoljan bod, a sada su naši momci ostvarili dvije pobjede.

Izazovi tek predstoje jer su rivalu u drugoj fazi izuzetno jaki, kao što su to bili Danska, Slovenija i Sjeverna Makedonija.

Čekaju nas Francuska, Hrvatska, Island i Mađarska ili Holandija.

“Ono što slijedi je naporan dio takmičenja, još nekoliko izuzetno teških utakmica, ja se nadam da ćemo se za početak kompletirati i da ćemo nastaviti na pravi način da reprezentujemo boje naše države i grb. Trebalo bi da odigramo rasterećeno, ali ne u smislu da ne odigramo dobro, već samo da nemamo imperativ pobjede”, kaže Rakčević.

Slavlje u svlačionici “lavova”

Ipak već je dosta toga urađeno, posebno ako uzmemo u obzir koliko problema smo imali u pripremnom periodu zbog korone i povreda.

“Ovi momci su pokazali da su pobjednici i da na njih moramo da računamo, vjerujem da je čitava Crna Gora vidjela šta mi posjedujemo, da je ovo najveći rezultat od 2008. kada smo prošli dalje sa jednim remijem, ovi momci sa dvije pobjede”, kaže naš bivši reprezentativac i dodaje:

“Vjerujem da će Crna Gora dati jednu ogromnu podršku, ne samo sad kad su oni prošli i ne samo putem društvenih mreža i izjava, nego da će neko se sjetiti kako je sport najbolji promoter naše zemlje u svijetu i da će se sjetiti da se ulaže u sport i da animiramo djecu da igraju rukomet i ostale sportove, da ih pomjerimo sa ulice i da iskoristimo ovaj nevjerovatan uspjeh da učinimo nešto za budućnost naše djece”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sasapg
Gost
sasapg

Bravo Mladene, tvoja harizma, pozrtvovanje i pozitivna energija nikada ne mogu biti zaboravljeni.

Aka
Gost
Aka

Zamislite spoj: ovi momci i da nam je selektor Lino Cervar (cijeneci strucnost) bili bi medju tri najbolje reprezentacije svijeta.

Send this to a friend