Rukomet EHF Liga šampiona

Realizacija u napadu i vraćanje u odbranu odveli u poraz

Realizacija u napadu i vraćanje u odbranu nijesu bili na potrebnom nivou, što je kvalitetan protivnik kao što je Brest znao da iskoristi, kazao je trener Budućnosti Dragan Adžić nakon poraza (32:28) od francuskog tima u petom kolu grupne faze Lige šampiona.

Adžić je istakao da neke igračice nijesu u najboljem fizičkom stanju, a uz problem zbog činjenice da na raspolaganju ima samo jednu golmanku, nije se ni mogao očekivati bolji rezultat u Brestu. Nakon drugog poraza od francuskog tima ove sezone, poznato je da će ”plave” u glavnu rundu prenijeti četiri od mogućih osam bodova, a Adžić vjeruje da će njegove igračice podići formu do početka te runde takmičenja i zauzeti dobru poziciju pred četvrtfinale elitnog takmičenja, uz napomenu da finalni turnir ostaje cilj njegovog tima.

“U drugom poluvremenu su nam se ponovile greške iz prvog meča i to se odrazilo na rezultat. Neke stvari su objektivne imajući u vidu to da neke igračice nijesu u najboljem fizičkom stanju, a imamo na raspolaganju i samo jednu golmanku. U svakom slučaju realizacija i brzo vraćanje u odbranu nijesu bili na potrebnom nivou da bi se pobijedio kvalitetan protivnik kao što je Brest, koji je pokazao najviše u dosadašnjem dijelu Lige šampiona. To su segmenti na kojima moramo da radimo, kako bi odigrali bolje protiv Bitighajma u posljednjem kolu grupne faze, a naročito u duelima koji nas očekuju u glavnoj rundi”, kazao je Adžić nakon poraza u Brestu.

Odbrana ponovo nije bila na potrebnom nivou, a čak 67 primljenih golova u duelima protiv francuskog tima potvrda su da ”plave” moraju značajno bolje u tom segmentu igre u glavnoj rundi.

“Već u prvom poluvremenu primili samo devet ”lakih” golova na nepostavljenu zonu ili nakon samo par sekundi napada protivnika. To je možda i odlučilo pobjednika. U finišu meča desile su nam se iste greške. U takvoj situaciji ne može se očekivati pobjeda protiv tima kao što je Brest. U stanju u kojem se nalazimo, sigurno je da ne možemo da svedemo Brest na 20 golova, ali je izvjesno da smo mogli da primimo sedam-osam pogodaka manje, pa bi utisak bio mnogo bolji.”

Uoči posljednjeg kola grupne faze, poznato je da će Milena Raičević i saigračice u glavnu rundu prenijeti četiri od mogućih osam bodova.

Ukoliko Brest u posljednjem kolu, u gostima savlada rumunsku Ramniku Vlčeu, u glavnu rundu će prenijeti svih osam bodova, kao i aktuelni šampion Evrope – Đer, pa je jasno da Budućnost ima težak zadatak da zauzme što bolju poziciju pred četvrtfinale.

“Moramo se okrenuti duelu protiv Bitighajma i završiti ga na najbolji način, a nakon toga se okrenuti protivnicima u glavnoj rundi. Sigurno je da u grupnoj fazi nijesmo odradili posao do kraja onako kako smo željeli, ali to nas navodi na potrebu da još kvalitetnije radimo i da imamo bolji odnos u glavnoj rundi. U drugoj fazi moramo da nadoknadimo propušteno iz preliminarne runde, kako bi zauzeli dobru poziciju pred četvrtfinale. Cilj ostaje isti, a uz iskušenja i kvalitetne protivnike koje smo imali u grupi, te bolje fizičko stanje igračica nakon Svjetskog prvenstva i sa dobrom energijom, vjerujemo da krajem januara i u februaru, možemo da budemo na višem nivou”, zaključio je Adžić.

tekst: zrkb.me

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sto prije
Gost
sto prije

Evo odgovora zasto Morača više nije puna. Čitav intervju je u stilu Kalimera, to je nepravda, drugi su krivi…….Podgorička publika poznaje rukomet mnogo bolje nego što Adzić može i da zamisli i ne želi više da mu daje podršku za dekadentni rukomet kojim je potrošio veliki broj talenata, tjera djevojke da imaju ogromnu potrošnju u odbrani i zato u napadu… Više »

Istina
Gost
Istina

komentari na portalima, kao i novinski članci govore više od riječi, ako što prije ne pođe, Budućnost će gledati samo rodbina igračica. Nikada od početka osamdesetih nije bila praznija sala, bez obzira ko dolazio da igra….pametnome dovoljno

Bak
Gost
Bak

A da ti Adzicu podneses ostavku a?

Skorpion
Gost
Skorpion

Vakat je više !!!!

uprava
Gost
uprava

navijači, komentari na portalima, prazna dvorana i struka su svoje rekli, čeka se uprava kluba

Vrijeme je
Gost
Vrijeme je

Adzic samo sebe ukopava, pravdsjuci se lakim primljenim golovima i spirim vracanjem. Pa to je normalno jer Brest igrs modersn brz rukomet, brzi centar , brz golmans, sve ono sto nas trener nece ili nezns da primijeni. Nase igracice treniraju i igraju rukomet iz 2012 godine i sads skupo placamo zaostajanje za modernim resenjima. Opravdanje je uvijek isto , igracice… Više »

Send this to a friend