Rukomet

Remi nade i straha

Rukometaši Partizana praktično 50 minuta imali su vođstvo protiv islandskog Valura, ali su u posljednjem trenutku spašavali remi u prvom meču osmine finala Celendž kupa.

Upravo remi u ovom evropskom takmičenju sjajan je rezultat za aktuelnog osvajača Kupa Crne Gore, koji je protiv mnogo iskusnijeg tima sa Islanda ostavio odličan utisak, pa u današnjem revanšu definitivno ima šansi da se nađe među osam najboljih timova.

“Zadovoljni smo ostvarenim rezultatom, jer smo igrali protiv znatno iskusnije ekipe. Ponosan sam što je Tivat bio domaćin pravog rukometnog spektakla u kojem je publika imala priliku da uživa. Za neke naše igrače ovo je prvo evropsko iskustvo, tako da moramo biti zadovoljni. Valur ima znatno veću rotaciju, ali smo iskustvom Lasice, Draškovića i Peruničića uspjeli da odradimo dobar posao. Takođe, ono što je značajno, jeste da smo dobili pivota u liku Samardžića, kojeg smo prekomandovali sa pozicije beka”, kazao je Dejan Stjepčević, trener Partizana.

Sjajan start, pa pad

Sve do 46 minuta Partizan je bio u vodstvu. Istina, Valur je na samom startu uspio da povede, ali su Tivćani, koji su sinoć bili u formalnoj ulozi gostiju, serijom 3:0 brzo preokrenuli. Partizan je održavao vodstvo, a u 23. minutu, nakon sjajnog poteza Lasice, imao je i četiri gola prednosti (11:7). Tivćani su rekordnu razliku imali i u 36. minutu, kada je Kaluđerović pogodio za 16:12. Ali, baš tada Islanđani su se probudili i serijom 6:2 uspjeli da u 46. minutu stignu do prvog egala (nakon početnih 1:1) 18:18.

Partizan se mučio u napadu, dok je Valur proradio u napadu, a nakon što je Jurić Grgić iskoristio penal u 46. minutu bilo je 18:18. Samo dva minuta kasnije, Sveinson je pogodio za preokret (20:19). Lasica je u 49. minutu donio novo izjednačenje (20:20), a baš tada uslijedio je pad u igri Tivćana. Runarson je pet minuta prije kraja donio prednost Valuru, da bi Lasica na početku 58. minuta prekinuo višeminutni post za konačnih 21:21.

Izvući maksimum

Partizan će već večeras (18h) u revanšu, takođe u Tivtu, imati priliku da stigne do četvrtfinala Čelendž kupa.

“Istrošili smo se i pitanje je kako ćemo izvući opet maksimum. Valur ima veću rotaciju, zbog čega je u prednosti, ali nastojaćemo da damo maksimum. Potrebno je da odigramo jaku odbranu, da ih zaustavimo na što manje golova. Islanđani igraju sjajno polukontre i kontre, ali u ovom meču nijesmo im dozvolili lake golove i nadam se da će tako biti i u drugoj utakmici. Vjeruj em da ćemo u još jednom sjajnom ambijentu imati šta da pokažemo”, naglasio je Stjepčević.

Send this to a friend