Rukomet

Reprezentativka Crne Gore odlazi iz Budućnosti

foto: zrkb.me

Itana Grbić po završetku sezone odlazi iz Budućnosti. Na ljeto joj ističe trogodišnji ugovor, u opticaju je nekoliko klubova konačan odgovor nije dala, ali je blizu da pojača jedan mađarski tim. Pominje se Šiof, gdje igraju Andrea Penezić i Tatjana Hmirova, njene bivše saigračice iz Vardara.

“Iz Vardara u Budućnost došla sam zbog Dragana Adžića. Kod najboljeg trenera na svijetu. Zbog sistema, koji niko nema na planeti. Trenirali su me mnogi treneri, ali niko nije kao Adžić. Definitivno je da odlazim. Nijesam sigurna gdje, ima više opcija, konkretno još nikome nijesam odgovorila. Stiže i Majda, koja nije bez razloga bila najbolje lijevo krilo na Evropskom prvenstvu. Nemam što da tražim, ali sumnjam da bih Majdi dozvolila baš svih 60 minuta da igra. Budućnost, inače, ima samo jake utakmice u Ligi šampiona, što je mali broj, jer želim da igram 60 minuta i da nosim ekipu”, rekla je Grbićeva.

Itani su misli potpuno u Budućnosti, želi najviše sa svojom ekipom. Nestrpljivo čeka početak glavne runde Lige šampiona. Vidi pomake u igri, hvali odnos i ogromnu želju u poštovanju sistema, koji je donio, na oba turnira Regionalne lige, rezultat i formu. Glave su pune optimizma, a organizam umoran od napornih puteva, treninga i utakmica. Kaže da je igračicama koje su nastupale na Evropskom prvenstvu pauza dobro došla uoči kratkih bazičnih priprema krajem prošle godine.

“Trudili smo se da zaboravimo na šampionat, nijesmo bili prezadovoljni, a nijesmo se ni pokazali u najboljem svjetlu. Nakon pauze krenule su klupske obaveze, igrali utakmice, a materijal koji imamo sa Krimom, za mjesec zajedničkog rada ne bismo dobili. Prijaju dodatne utakmice i treninzi sa drugim ekipama. Nakon turnira došli smo u Podgoricu, do meča sa Kopenhagenom radićemo još ovu i narednu sedmicu i sigurna sam da ćemo biti spremne za start Lige šampiona. Energija je na visokom nivou. Moram da kažem da smo se u klubu napunili pozitivnom energijom nakon Evropskog prvenstva.”

U Budućnosti imamo svoju ulogu, svaka od igračica je bitna na svoj način i svaka hoće da se dokaže. Vjeruje da će dobrim startom uhvatiti zalet za prvo gostovanje Rostovu.

“Svjesni smo što nas čeka grupa paklena, moramo na početku da pokažemo koliko možemo i mislim da je vrijeme u gostima da odigramo kako treba”, istakla je Itana Grbić.

Send this to a friend