Rukomet kvalifikacije za evropsko prvenstvo

Roganović pred Švedsku: Igraćemo muški, to uvijek radimo kada je najteže

Zoran Roganović, foto: Stefan Ivanović

Crnogorski rukometaši sjutra (18.05 sati) nastavljaju kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj – izabranici selektora Zorana Roganovića u Lundu će igrati protiv Švedske.

To je odloženi meč koji je trebalo da bude odigran 9. januara, ali je odgođen zbog pozitivnih slučajeva na korona virus u redovima aktuelnog vicešampiona svijeta.

“Nakon onog puta u Rumuniju smo pomislili da ne može biti teže, ali ovo sada su najteže moguće okolnosti. Polako se okupljamo, u ponoć stiže grupa igrača u hotel, sjutra imamo trening od sat vremena i izlazimo na megdan vicešampionu svijeta. I pored svih ovih okolnosti, mislim da imamo šansu da odigramo jako dobar meč. Siguran sam da ćemo odigrati na pravi, muški način, što uvijek radimo kada je najteže”, poručio je selektor Zoran Roganović.

Aktuelni strateg Eskilstune iz Guifa je godinama u Švedskoj i dobro je upoznat sa dešavanjima u tamošnjem rukometu – kaže da su naši rivali više fokusirani na predolimpijski turnir u Njemačkoj.

“Maltene nisu nijednog slova posvetili nama, kažu samo da se igra utakmica. To nama ide u korist, ali to je ekipa koja je pokazala kako složno i pravom igrom može da se napravi veliki rezultat. I nas će to inspirisati, da napravimo ono što i prije dvije godine protiv Danske, iako smo ovog puta na gostovanju, bez naše publike. Siguran sam, ipak, da smo toliko sazreli i da možemo da odigramo jako dobro i kvalitetno protiv Švedske”, poručio je Roganović.

Švedska nakon dva odigrana meča ima maksimalna četiri boda, Rumunija i Crna Gora ostvarile su polovičan učinak – pobjeda i poraz, dok je Kosovo bez bodova.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Montenegrin NK
Gost
Montenegrin NK

Respect!

Send this to a friend