Rukomet uspjeh naših rukometaša

Roganović: Red je da se radujemo, ali možemo puno više

foto: Bert Berišaj

Zoran Roganović, selektor crnogorskih rukometaša, nije krio zadovoljstvo zbog plasmana na Evropsko prvenstvo, poručivši da su “lavovi” spremni da na tom takmičenju naprave zavidan rezultat.

Naš nacionalni tim je u ključnom kvalifikacionom susretu savladao Rumuniju 23:19 i peti put zarednom osigurao odlazak na završnu smotru najboljih kontinentalnih selekcija.

“Već u svlačionici sam rekao momcima da je red da se radujemo, da večeras proslavimo, ali da se ne bih time zadovoljio, jer možemo puno više. Imamo iskustvo sa prethodnog Evropskog prvenstva, kada smo se zadovoljili pobjedom koju smo čekali 13 godina. Imamo puno mladih momaka i biće ih još, jer Crna Gora ima budućnost i rukometnu tradiciju. Vidim da momci prihvataju svaku sugestiju, ideju, zato vjerujem da će prihvatiti onu da možda odemo čak i dva koraka više nego do sada”, rekao je Roganović.

Iako pod pritiskom, “lavovi” ponovo nisu razočarali. Cilj je bio makar remi, ali su naši rukometaši upisali trijumf.

„Uvijek su se kvalifikacije rješavale u posljednjem kolu i nikada Crna Gora nije poklekla. Ovog puta je bilo najteže, nijedna selekcija u osam grupa prošla nije kroz što smo mi morali. Prije svake utakmice smo imali po jedan trening da se taktički pripremimo, a bilo je tu i odgađanja utakmica sa Švedskom, puta u Rumuniju bez 9-10 igrača koji su bili na EP. Postavili smo na treningu sinoć odbranu, momci su to prihvatili, pa ni ovako dobra šuterska ekipa kao Rumunija nije imala gotovo nikakve šanse. Sve vrijeme smo kontrolisali meč, jako samo zadovoljan što smo uradili za ovako malo vremena”, zaključio je Roganović.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Tihana
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tihana
Gost
Tihana

Sjajna ekipa i kompletni stručni štab! Svaka vam čast. Jos jednom ste naciju učinili ponosnom!

Send this to a friend