Rukomet

Roganovićevi visoki ciljevi za lavove

Bivši crnogorski reprezentativac Zoran Roganović izabran je za selektora muške rukometne reprezentacije Crne Gore. Novi selektor ,,lavova” kazao je da su emocije nakon poziva iz Crne Gore bile pomiješane.

Svjestan je velike odgovornosti, ali ne bježi od posla i ciljeva.

“Nije bilo svejedno prihvatiti poziv, bilo je svakakvih emocija, sve se pomiješalo, uzburkalo. Velika je odgovornost, ali prilika i šansa. Zahvalan sam ljudima iz Saveza na čelu sa predsjednikom Radojičićem što su nam dali priliku i šansu za dokazivanjem. Predstoji nam da zasučemo rukave i zajedno pokušamo da napravimo to onako kako bi svi željeli da izgleda”, rekao je Roganović za “Arenu”.

Vizija je jasna. Kao igrač Roganović je uvijek težio visokim ciljevima.

“Da razmišljam drugačije vjerovatno ne bih poziv prihvatio ili me smatrate da nijesam onakav Zoran kakav sam bio kao igrač. Ciljevi su pred nama, data nam je odgovornost i niko od nas, ni ja, a ni Draško, i ko još bude u timu, neće pobjeći od toga. Spreman sam da preuzmem odgovornost. Za to sam da se uvijek treba pružiti šansa mladima, pa i trenerima i nadam se da ćemo to opravdati”.

Prvi zadatak novog selektora podrazumijeva razgovor sa reprezentativcima.

“Danas počinjem. Obavićemo razgovor sa svim reprezentativcma, kako potecijalnim, tako sadašnjim i bivšim. Cijenim svačije mišljenje, stvarno bih volio da ne pričamo više o tome, već da poziv i odazivanje u reprezentaciju bude normalna stvar. Jer, to je poziv Crne Gore. Radićemo na tome, na atmosferi, mislim da Draško i ja imamo autoritet da sve te stvari postavimo onako kako smo zamislili i kako bi trebalo da bude, a vrijeme će sve pokazati.”

Roganović će biti na relaciji Švedska-Crna Gora.

“Biću u kontaktu sa Draškom, Savezom i igračima. Švedska mi je puno toga dala. I ta neka kombinacija naše i skandinavske škole, kao što je već selektor ženske reprezentacije implentirao neke stvari, može da napravi dobar rezultat”, zaključio je novi selektor ,,lavova”.

Na prijedlog Roganovića, za direktora muških reprezentacija Crne Gore izabran je Draško Mrvaljević, bivši reprezentativac Crne Gore, koji će biti i prvi saradnik budućeg selektora u stručnom radu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
libero
Gost
libero

Svu srecu ovoga svijeta Vam zelim,svojom ljubavi prema Crnoj Gori Vi ste je zasluzili

Send this to a friend