Rukomet

Roknuću se ako prođem kao što sam sa Vardarom

foto: germanyhandball2017.com

Ostvarila se na terenu, ali je gladna trofeja. Želi sa Bukureštom, od ove sezone novim klubom, da osvoji Ligu šampiona, što joj nije pošlo za rukom sa Vardarom. Jovanka Radičević vjeruje da može, uz malo sreće, dobrog zdravlja, da dođe do trona.

Posljednje dvije sezone u Ligi šampiona, u maju na fajnal-foru, gubila je sa makedonskim klubom finala.

“Roknuću se ako prođem kao što sam sa Vardarom prošla posljednje dvije godine u finalu (smijeh). Jer, stvarno, malo nam je falilo obje godine, ali i to malo uvijek je mnogo za velike utakmice. Svi kažu malo, ali… U Bukureštu sada, od danas, počinjemo da gradimo priču, da nam to malo ne bi falilo kada u maju dođu velike utakmice. Kvalitet imamo, ali vidjeli smo i milion puta se pokazalo da je papir jedno, a teren drugo. Trebaće sreće i još mnogo toga da se posloži”, ispričala je Radičević.

Kapitenka crnogorske reprezentacije igrala je za Budućnost, Đer, Vardar punih pet godina, a od ove sezone nova je članica šampiona Rumunije i glavnog pretendenta za naslov najboljeg u Evropi. Sa svojim klubom stigla je u Podgoricu. Nakon jakih priprema posvetili su se radu sa loptom. U Kolašinu je Bukurešt već odigrao prvu, od ukupno dvije kontrolne utakmice, sa ekipom Budućnosti. Juče su sparingovali.

“Možda u toj prvoj utakmici nije bilo toliko lijepog rukometa. Bilo je više fizičke borbe i želje sa obje strane. Dobro što smo došli da iskoristimo što je Budućnost u dobrom sastavu, koristiće svima, a nama brzo počinje domaća liga. Ovakvi mečevi i treninzi dobro dođu, pogotovo protiv ekipe kao što je Budućnost i sistema koji Adžić forsira, a to je čvrsta i agresivna odbrana. Naravno, uvijek sam srećna kada igramo jedni sa drugima, jer iz ovakvih utakmica možete mnogo toga da izvučete i vidite dobre i loše stvari”.

Što ste dobili iz prve utakmice?

“Dobili smo mnogo, jer ovo je praktično nova ekipa. Mnogo je novih igračica, a svaka je od starta pokazala želju i energiju, bez obzira na loš početak od 6:1, što je negdje bilo i normalno. Tek smo se sastavili, ali smo pokazale da ne damo na sebe. Sigurna sam da ćemo još mnogo toga kroz treninge i utakmice vidjeti. Iskreno ovakvi treninzi su nam dobro došli”.

Kako se osjećaš?

“Dobro se osjećam, malo čudno, poslije pet godina u Vardaru sam ovdje. Dobro je što nas ima mnogo sa Balkana. Manje-više sa svima sam igrala, osim sa Kristinom i Skandinavkama. Sa Majdom igram u reprezentaciji, a i tu su igračice sa kojima sam nastupala za Vardar. Naravno, trebaće mi vremena da se prilagodim, novije trener, sredina, grad, sve to, htjela ne htjela, vuče malo stresa. Daću sve od sebe, kao i uvijek, da se što prije adaptiram jer svi smo tu zbog istog cilja”.

Budućnost?

“Mislim da je realno da se nađu na F4 Lige šampiona. To je kvalitet, sistem, mlade grizu, povratak iskusnih Kaće, Anđele i Marine, donijeće mnogo dobrog. Mislim da mlade igračice treba da imaju nekoliko iskusnijih uz sebe. Grubo da ne zvučim, da ih drže pod kontrolom u smislu da vide daje potrebno imati iskustva, a ne samo želju i mladost. Mislim da od njih mogu dosta da nauče, treba da koriste svaku priliku, jer vrijeme brzo prolazi. Kada se okrenem, vidim da 20 godina treniram, a imam osjećaj da sam juče počela”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zvek zivi
Gost
Zvek zivi

Joke kraljice!!!!!

Repubic Of Zabj
Gost
Repubic Of Zabj

Roknucu se..qq je li ovo moguce

Libe
Gost
Libe

Kako mislis da se roknes😂😂

Emil
Gost
Emil

U zadnji trap.

Baranin
Gost
Baranin

Rijetko antipatična osoba…..ffuuujjj

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Узимај ти титуле с репрезентацијом, а за клубове како буде.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Srećno Joke.

Bog
Gost
Bog

Bravo jokeee

Send this to a friend