Rukomet Predsjednik rukometnog saveza Petar Kapisoda vjeruje u plasman u Tokio

RSCG predao kandidaturu za organizaciju olimpijskog kvalifikacionog turnira

Rukometni savez Crne Gore predao je kandidaturu za organizaciju jednog od tri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre naredne godine u Japanu.

“Lavice” su na Svjetskom prvenstvu stigle do olimpijskih kvalifikacija.

“Razmišljali smo pozitivno i na vrijeme poslali aplikaciju za organizaciju jednog od tri kvalifikaciona turnira. Ispostavilo se da je to na kraju bio ispravan potez “, kazao je za Arenu predsjednik RSCG, Petar Kapisoda.

Kapisoda je uvjeren u plasman našeg tima u Tokio.

“Ponavljam, biće teško, zbog renomea reprezentacijakoje će se naći na turnirima. Ali, nakon svega viđenog, mislim da Crna Gora može da igra protiv j svakoga, a nijesam siguran da svi oni vole da igraju sa nama. Moram biti optimista, na realnim osnovama. Iskreno se nadam da ćemo već u martu moći da se radujemo. Kao predsjednik Saveza, kao kolega, kao njihov veliki drug i podrška, mogu samo da budem ponosan zbog odnosa i svega što su pokazale. Svaka naše djevojka može dabude primjer kako i na koji način treba sportista da se ponaša i kako treba da se bori za boje svoje zemlje”, rekao je Kapisoda.

Put do OI biće težak, kako do Tokija?

“Sistem je težak i komplikovan. Ispada da vas i poslije ovolikogbroja dobijenih utakmica očekuje još jedan težak turnir na kojem neće biti lako. Ali se nadam, na osnovu svega, da imamo kvalitet da još prevaziđemo posljednju prepreku koja će doći vrlo brzo. Vjerujem da ćemo zasluženo izboriti plasman na Olimpijske igre”, poručio je Kapisoda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Danilo Docleano
Gost
Danilo Docleano

Bravo Petre, konacno vidno dobar lider na celu saveza. Jos Vuko da se vrati..

HQ
Gost
HQ

Sa Borozanom bi i muska reprezentacija isla na OI..

Abc
Gost
Abc

Ako Norvezanke izgube od Ruskinja i ne osvoje bronzu, zna se gdje će se igrati kvalifikacioni turnir za OI. U suprotnom imamo najveće šanse da dobijemo organizaciju turnira.

Cuca
Gost
Cuca

Bravo vam ga Crnogorke za veliku pobjedu koju izvojevaste na svjetskom provenstvu u Tokiju. Bilo je milina gledati vasu bezgranicnu upornost i vitesku borbu koju koju pokazaste prema velikim nacijama danasnjega svijeta. To potvrdjuje da ste nastavljaci i borci svih pobjeda koje krasi crnogorski narod kroz vjekovnu borbu za slobodu. Neizmjerno hvala.

Komita
Gost
Komita

Bravo Petre napredak je vidlji u svakom pogledu od kad si uzeo tu funkciu od neradnika.Pozdrav i uspjeh u daljem radu!!!!!!

Send this to a friend