Rukomet

Rukometašice Budućnosti pobijedile Krasnodar

foto: zrkb.me

Rukometašice Budućnosti igraće za treće mjesto na turniru u Skoplju koji je nova odlična provjera uoči početka nove sezone – nakon poraza od Vardara (26:16), izabranice Dragana Adžića savladale su ruski Krasnodar 29:28 (10:14) i osvojile drugo mjesto u grupi A.

Protivnik u meču za treće mjesto biće Bukurešt koji je osvojio drugo mjesto u grupi B u konkurenciji sa Rostovom i Odenzeom. U duelu protiv ruskog tima, ”plave” su nakon četiri gola minusa na poluvremenu, u nastavku pružile znatno bolje izdanje i zasluženo došle do pobjede, koja je mogla da bude i ubjedljivija jer su u finišu imale i četiri gola prednosti.

U duelu protiv Krasnodara, Ivona Pavićević je bila najefikasnija sa osam, dok je Đurđina Jauković postigla sedam golova. Darli Zokebi de Paula je imala 14 odbrana, a Marta Batinović pet, uključujući i dva sedmerca.

U poraženom timu, Diana Golub, Viktorija Žulinskaite i Jaroslava Frolova postigle su po pet golova.

Za izabranice Dragana Adžića duelu u glavnom gradu Makedonije su nove provjere u sklopu priprema za novu sezonu nakon dvije sedmice boravka u Kolašinu gdje su igrale protiv ruskog Astrahana, zajedničkog rada sa slovenačkim Krimom u Podgorici, tri provjere na turniru ”Vinko Kandija” u Ljubljani na kojem su rivali bili Hipo, Podravka i Krim, te dva kontrolna meča protiv mađarskog Vašaša u Podgorici.

Send this to a friend